Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

G Data Internet Security 2010

G Data gebruikt twee engines. Is de detectie dan ook dubbel zo goed? Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

G Data scoort in onze tests al jarenlang hoog als het aankomt op malwaredetectie, doordat het twee engines gebruikt. Ook deze keer behoort het tot de top met 99,9 procent detectie voor onbekende malware en 99,5 procent voor ad- en spyware. Daarbij komt een mooie interface en een aardig prijskaartje. Is er dan niets op aan te merken? Nou, dat wel. Het gemiddelde geheugengebruik is niet enorm hoog (29 MB), maar zonder aanwijsbare redenen wilde G Data's achtergrondscanner tijdelijk wel eens tot 130 MB geheugen gebruiken. Zijn 6 procent systeembelasting is ook niet de laagste. De combinatie van de prijs (€ 35,95) en de goede detectie zorgt ervoor dat G Data wat ons betreft wel het predicaat Beste Koop verdient!

Malwaredetectie

De malwarebescherming van G Data ligt op 100% voor bekende malware, 99,9% op onbekende malware en 99,5% op ad- en spyware. Het scoort 4 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort G Data 5 punten voor malware en 3 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van G Data is 6%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet G Data een snelheid neer van 5,93 MB/s voor de achtergrondscanner en 25,55 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 29,0 MB.

PluspuntenConclusie
  • goede detectie
  • niet duur
G Data's detectie is bijna even goed als die van Panda, voor een zeer schappelijke prijs. Daarom krijgt het pakket van ons de waardering Beste Koop!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie