abonneren

G Data Internet Security 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
G Data is een goede bekende van ons. Vorig jaar waren zij de grote winnaar van onze grote antivirus test en dit jaar hebben ze de gunst gewonnen van de Consumentenbond. G Data biedt volgends de consumentenbond namelijk de beste bescherming die er is.

Zware Impact

Waar we vooral zwaar aan tillen in deze test, is de balans tussen goede detectie en goede systeemprestaties. En de systeemimpact van G Data's suite is nogal hoog (6 procent), en het geheugengebruik is met maar liefst 143 MB echt zéér hoog.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op G Data losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Avira weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. G Data mist in onze test maar 0,4 procent. Het minste van alle door ons geteste beveiligingssuites! We zijn het dus eens met de consumentenbond. Op beveiligingsgebied kan niemand tippen aan G Data!

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel, maar G Data neemt daar geen genoegen mee en reageert al binnen twee uur! Bonuspunten!

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De Internet Security 2008 suite van G Data levert alles wat u zich maar kunt bedenken: een firewall, antispam, een pop-up blocker, ouderlijk toezicht en antibanner functionaliteit. Ook is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zéér goede beveiliging
  • supersnelle reactietijd
  • zeer complete suite
  • zware systeemeisen
  • prijs iets hoger dan gemiddeld
Ook nu weer kan G Data trots zijn op zijn malwaredetectie. Ook alle gezochte functionaliteit is aanwezig. De hogere prijs is één ding, maar waar we vooral zwaar aan tillen in deze test, is de balans tussen goede detectie en goede systeemprestaties en de systeemimpact en het geheugengebruik is zeer hoog. Vindt u beveiliging echter belangrijker en tilt u niet zo zwaar aan systeemimpact, dan is G Data inderdaad de beste keus om voor te gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: