abonneren

G Data BankGuard

Malware wordt steeds professioneler. Om het hoofd te bieden aan de snel oprukkende banktrojans heeft G Data deze week BankGuard geïntroduceerd.
Score
70
  • Pluspunten
  • overtuigend initiatief
  • geen overlast
  • Minpunten
  • extra aanschaf bovenop antivirus
  • nog geen onafhankelijke tests
  • alleen voor Internet Explorer/Firefox

None

Er zijn nog geen onafhankelijke tests gepubliceerd bij testlabs als AV-Test. Het is dus moeilijk te bewijzen of het wel of niet werkt, en of BankGuard de € 20 waard is. Wat we wel kunnen zeggen is dat G Data InternetSecurity in tests goed presteert, dus dat het met de techniek van BankGuard waarschijnlijk ook wel goed zit.

Wie dacht dat het bij internetbankieren volstaat om alleen naar het bekende browserslotje te kijken, heeft het helaas verkeerd. Verschillende beveiligingsfabrikanten hebben al malware ontdekt waarbij transacties op de achtergrond kunnen plaatsvinden, terwijl in de browser niets te merken is. Door het manipuleren van dll-bestanden of gegevens in het geheugen van de browser kunnen ongeoorloofde overschrijvingen worden gemaakt. Hoewel antivirussoftware dit type malware zou moeten herkennen, meent G Data dat extra beveiliging geen kwaad kan. Het bedrijf introduceert daarom BankGuard, een browserplugin die je naast je bestaande antivirussoftware kunt uitvoeren.

Onzichtbare bescherming

BankGuard wordt compleet op de achtergrond uitgevoerd. Het installeert zichzelf als plugin voor Internet Explorer en Firefox en het enige bewijs is een werkbalk (Internet Explorer) of knop (Firefox) bovenin het browserscherm. Je kunt handtekeningen handmatig bijwerken of de beveiliging uitzetten, dat is het wel ongeveer. Zodra je de browser opstart, houdt BankGuard bij of er geen browser-dll’s worden aangepast of ander verdacht gedrag plaatsvindt. Het programma beschermt niet tegen het oplopen van een virusbesmetting, daar heb je de normale antivirussoftware voor. BankGuard legt zich toe op het stoppen van de trojan: bij verdachte activiteit krijg je een waarschuwing en kan de trojan alsnog verwijderd worden.

Losse verkoop

G Data levert BankGuard in zijn eigen beveiligingsproducten al mee. De losse verkoop (€ 20 per jaar) is bedoeld voor gebruikers die extra zekerheid willen naast hun huidige beveiligingsproduct. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags: beveiliging, Internetbankieren, G Data

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord