abonneren

Fujitsu Stylistic M532 Android-tablet

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Fujitsu kennen we vooral van de zakeljke notebooks en Windows-tablets. Met de Stylistic M532 heeft Fujitsu nu ook een Android-tablet. Fujitsu richt zich met deze tablet op de zakelijke gebruiker en op de consument die de tablet als byod-toestel (bring your own device) ook voor het werk wil gebruiken.
Score
90
  • Pluspunten
  • zakelijke toepassingen
  • prestaties
  • 3G
  • scherm
  • slank en licht
  • Minpunten
  • niet goedkoop

None

Een uitstekende tablet voor een zakelijke prijs maar dan heb je wel een 3G-dataverbinding. De zakelijke software maakt de Stylistic M 532 tot een universeel apparaat ook voor het werk.

De wens om tablets niet alleen voor privedoeleinden maar ook voor het werk te gebruikten wordt steeds sterker. Wat is er makkelijker dan een stapel documenten op een tablet mee te sjouwen, dan dat je met een vracht papier rondloopt. Daar speelt Fujitsu met deze tablet op in.

De Stylistyc M532 mag er zijn. Hij heeft een fraai en slank ontwerp. De tablet behoort met 8,6 mm dikte tot een van de dunste tablets en weeg maar 560 gram. De 3G-module is standaard voor het gebruik van het mobiele datanetewerk. Dankzij de stroeve coating aan de achterzijde ligt de tablet heel plezierig in de hand. Ook zeer te waarderen is dat de oplader met een soepele kabel aan de docking-connector verbonden is. De kabel verplicht je met zijn 1,5 m lengte niet om vlak bij het stopcontact te zitten.

Het 10,1 inch scherm is een ips-scherm van uitstekende kwaliteit. Zowel helderheid, kleurweergave en kijkhoek zijn uitstekend en ook de scherpte van het beeld is met met 1280 x 800 beeldpunten heel goed.

Zoals wel vaker bij tablets speelt ook deze tablet niet alle gangbare videoformaten standaard af. Sommige alleen zonder geluid. Dit is met extra codecs te ondervangen. De geluidskwaliteit van de stereospeakers is de afmetingen in aanmerking genomen goed. De 8MP camera levert voor een tablet goede beeldkwaliteit. zowel met als zonder flits of bij videoopname. Ook de webcam laat voor het beoogde doel weinig te wensen over.

De prestaties van de quadcore Tegra 3-processor op 1,4 GHz zijn uitstekend en in overeenstemming met andere Tegrad 3-tablets op vergelijkbare snelheid. De accuduur van wordt gespecifceerd op 8,4 uur en dat lijkt ons bij niet al te intensief gebruik wel haalbaar.

We vinden op dit tablet Android 4.0.3 als besturingsssyteem, dat het uitstekend doet. Voor de overigens wel wat zakelijke prijs krijg je er wel de nodige zakelijke software bij. Zo zijn er apps geinstalleerd voor het virtueel werken met Citrics en VMware, en Itab voor remote desktop gebruik. Norton security wordt geleverd met een jaar upgrades. Er is een beveiliging tegen verlies of diefstal met Computrace. Thinkfree Office zorgt voor de productiviteit en Touchdown voor de Exchange connectiviteit.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: