abonneren

Fujitsu ScanSnap S1100

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Fujitsu ScanSnap S1100 is een lichtgewicht draagbare scanner, ideaal voor zakelijke gebruikers die regelmatig onderweg een document, factuur of visitekaartje moeten scannen.

Met zijn beperkte afmetingen (273 x 48 x 34 mm) en lage gewicht (350 gram) is de ScanSnap S1100 klein genoeg om mee te nemen in de laptoptas. De scanner neemt minder ruimte in dan een traditioneel toetsenbord. Het aansluiten en installeren is een fluitje van een cent, waarna we scans kunnen maken van pagina's op A4, A5, A6, B5 en B6. Ook visitekaartjes, creditcards en ons rijbewijs vormen geen uitdaging voor de S1100. De scanner wordt aangesloten op pc's en Macs via usb en er is geen extra voeding nodig.

Om een document te scannen open je de tray aan de voorzijde, voer je het document in en druk je op de scanknop. Een kleuren-A4'tje wordt in ongeveer zeven seconden gescand (standaard instellingen); dat is behoorlijk rap voor een draagbaar apparaat. Het beste aan de S1100 is dat het hele scanproces automatisch is. Zwart-wit of kleur en de grootte van de pagina worden automatisch herkend en de intelligente letterherkenning zorgt ervoor dat tekst accuraat wordt overgezet.

De scanner kan pagina's ook rechttrekken of roteren, indien nodig. Tijdens onze test hoeven we nooit handmatig in te grijpen of instellingen te wijzigen. De scanner heeft twee scanpaden afhankelijk van het te scannen materiaal. Foto's, briefkaarten, facturen en visitekaartjes kunnen meteen ingevoerd worden, voor dubbelzijdige documenten kun je het beste de tweede tray bovenop de scanner openen. Deze leidt de pagina's weer terug naar de voorzijde, zodat je ze snel kunt omdraaien om de andere kant te scannen.

Is een pagina gescand, dan vraagt de software waar het document naar toe gestuurd moet worden. De software kan documenten rechtstreeks naar applicaties als Word, Excel en PowerPoint sturen. Ook zijn documenten op te slaan in mappen, e-mails en clouddiensten als Google Docs, Evernote en SugarCRM. de CardMinder-applicatie zet gescande visitekaartjes snel om in bruikbare informatie (naam, bedrijf, telefoonnummer, e-mail). Deze informatie wordt opgeslagen in een handig digitaal adresboekje, dat geëxporteerd kan worden naar Outlook of Excel. De software herkent zelfs visitekaartjes in vreemde talen, al moeten we af en toe handmatige correcties aanbrengen.

Eigenlijk valt er weinig af te dingen aan de S1100. Het is jammer dat er geen draagtas wordt meegeleverd, zeker omdat deze scanner als 'draagbaar' wordt aangeprezen. Ook kost het scannen van lange documenten behoorlijk wat tijd omdat je ze pagina voor pagina moet invoeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • klein en licht
  • scant vrij snel
  • uitstekende software
  • geen draagtas
De S1100 is een bruikbare scanner voor wie veel onderweg is. Hij mag dan wel wat duurder zijn dan concurrenten met dezelfde omvang, maar de uitgekiende software en functionaliteit rechtvaardigen deze hogere prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Scanners

Tags:

Laatste reactie