abonneren

Freemake Video Converter

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: Freemake Video Converter.

Wat mogen we verwachten van een goede videoconverter? Hij moet een heleboel in- en uitvoerformaten aankunnen en elk van die formaten moeten we uitgebreid kunnen converteren. Ook moet hij niet schrikken van verschillende soorten ondertitels en moet hij snel zijn, videoconversie is immers meestal nogal tijdrovend. Oh, en ook nog gratis...

Freemake Video Converter (FVC) voldoet aan al deze eisen. Je kunt een hele waslijst aan videobestanden aan het invoervenster toevoegen en deze vervolgens met behulp van een groot aantal presets converteren naar verschillende bestandstypen en formaten zoals avi, mkv, wmv, dvd of bluray. Ook zijn er presets voor onder andere Apple of Android-apparaten, PSP, YouTube en dergelijke. Overigens kun je als invoer ook de url's van tientallen videosites gebruiken.

Veel van die conversieklussen voert FVC razendsnel uit, tenminste als je over een niet al te antieke grafische kaart van nVidia met de nieuwste drivers beschikt. FVC ondersteunt namelijk CUDA, de techniek die een groot deel van het rekenintensieve werk uitbesteedt aan de gpu. Zo maakt FVC een 720p mkv-bestand geschikt voor de iPad in ongeveer een derde van de afspeeltijd, terwijl de cpu nooit boven de dertig procent belasting komt. Voordat je de computer aan het converteren zet, kun je overigens ook nog delen uit video's knippen. Handig om van bijvoorbeeld ongewenste reclame af te komen.

PluspuntenConclusie
  • CUDA-ondersteuning
  • veel presets
  • makkelijk knippen
Met FVC en een nVidia grafische kaart converteer je video’s op topsnelheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie