abonneren

Freemake Video Converter

Om onderweg video te kijken op smartphone of tablet, moet je op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en bestandsomvang. Dataverkeer en micro-sd opslag zijn niet goedkoop, maar de videobestanden moeten er wel zo goed mogelijk uitzien. In PCM 5 testen we daarom 8 videoconverters, met vandaag: Freemake Video Converter.
Score
80
  • Pluspunten
  • goede kwaliteit
  • gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • geen batchexport naar verschillende profielen
  • geen instellingen variabele bitrate

None

De kwaliteit van de geƫxporteerde bestanden is uitstekend. Kortom: Freemake Video Converter is een prettige, goede converter.

Deze relatief nieuwe, gratis videoconverter is makkelijk in gebruik en levert kwaliteit. Video’s zijn eenvoudig in batch te importeren en worden keurig weergegeven in een lijst. Door onderin een bestandsformaat of een apparaat te kiezen, kun je het gewenste exportprofiel selecteren. De keuze is enorm en de templates zijn verrassend genoeg redelijk goed afgesteld. Exporteer je naar een specifiek formaat of platform, dan kun je de instellingen bewaren in een template voor later gebruik. Helaas is dit niet mogelijk als je start met een template voor een specifieke mobiele telefoon. Daarnaast is het ook niet mogelijk om aan de geïmporteerde videobestanden verschillende exportprofielen toe te kennen.

De betere encodeermethode is nergens in of uit te schakelen. Het is afhankelijk van je exportkeuze of deze methode wordt gebruikt of niet. Zo wordt deze methode standaard toegepast bij de export naar mp4 vanuit het hoofdmenu, maar niet als je naar mp4 exporteert via het Apple-menu.

Ook deze converter kent geen mogelijkheid om een constante bitrate te selecteren of om de targets van een variabele bitrate op te geven. Gelukkig blijft Freemake Video Converter bijna altijd binnen de bandbreedte van tweehonderd procent. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: converters