abonneren

Freemake Video Converter

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De derde versie van Freemake Video Converter stelt je onder meer in staat om video te converteren voor browsers die html5 ondersteunen en voor specifieke telefoontoestellen van Nokia, Samsung en BlackBerry.

De interface van Freemake Video Converter is simpel en duidelijk. Je kunt video-, audio-, dvd- en fotobestanden importeren, die vervolgens in een lijst worden weergegeven. Het onderste gedeelte van het scherm is gereserveerd voor exportknoppen. Je kunt exporteren naar vrijwel alle bekende formaten, maar nieuw zijn de exportopties naar html5, Android, Nokia, Samsung en BlackBerry.

De presets werken allemaal goed en de kwaliteit is boven verwachting. Freemake Video Converter biedt niet alle mogelijke exportopties die een bepaalde telefoon ondersteunt, maar kiest zelf de beste optie voor elke afzonderlijke telefoon. Daarnaast is het niet mogelijk om de presets aan te passen. Enerzijds is dit een verademing, want je hoeft er niet bij na te denken. Anderzijds is dat ook een tekortkoming, omdat je geen invloed kunt uitoefenen op de bitrate. Een consequentie is dat je wordt opgezadeld met relatief forse bestanden die onnodig veel schijfruimte op je mobiel kosten: zonde.

Als je exporteert naar html5, levert dat direct drie bestanden op met de codecs Ogg Theora, webm + VP8 en h.264. Daarnaast wordt er zeer handig automatisch html-code gegenereerd om de drie te kunnen embedden. Ook op deze export kun je geen invloed uitoefenen, behalve een aangepaste resolutie selecteren. De kwaliteit is uitstekend, maar ook hier is de bestandsomvang zeer groot. Omdat alle bestanden worden geconverteerd met een variabele bitrate, kan dit problemen opleveren als je ze wilt streamen naar bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • makkelijk in gebruik
  • goede kwaliteit
  • grote bestanden
  • beperkte controle over bitrates en codecs
Ga je converteren met Freemake Video Converter, let er dan goed op dat je altijd eerst de bestandsnaam aanpast. Anders wordt je origineel zonder enige waarschuwing overschreven. Ondanks kleine tekortkomingen is dit zonder meer een converter waar je blij van wordt door de eenvoud en de kwaliteit die het aflevert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie