abonneren

Free Studio Manager

Een filmpje geschikt maken voor YouTube, iPhone of PSP of simpelweg een video- of audiobestand inkorten en converteren levert vaak al snel de nodige problemen en vragen op. Zeker als uw software niet beschikt over de juiste import- of exportmogelijkheden, zit er vaak niets anders op dan online te zoeken naar die ene converter die u uit de brand helpt.

None

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten
Stop met zoeken en download de gratis Free Studio Manager. Grote kans dat uw converteerproblemen worden opgelost!

Free Studio Manager is een verzameling van twintig handige hulpmiddelen, die ook los te verkrijgen zijn. Ze zijn keurig onderverdeeld naar een specifieke taak. De individuele programmaatjes zijn simpel van opzet, eenvoudig in gebruik en doen wat ze moeten doen.

Youtube

Free Studio Manager beschikt over vijf hulpmiddelen die van pas kunnen komen als u een filmpje op YouTube wilt zetten of wilt bekijken. Om filmpjes te downloaden kunt u gebruikmaken van de YouTube Downloader. U voert simpelweg de url in die naast het filmpje staat, selecteert een map waar de bestanden moeten komen en geeft aan of het bestand in avi, flv, mp4 of in hd moet worden opgeslagen. U kunt er ook voor kiezen de YouTube-video's naar iPod, PSP, iPhone of ander mobiel apparaat om te zetten met één van de gespecialiseerde converters. Na het invoeren van de YouTube-url kunt u het gewenste mobiele apparaat invoeren en vervolgens een van de voorkeursinstellingen kiezen om de kwaliteit en resolutie te bepalen.
Zelf filmpjes uploaden kan met de YouTube uploader. Na uw YouTube accountgegevens te hebben ingevuld, kunt u titels, tags en de omschrijving invullen. Alle bekende videobestandsformaten worden geaccepteerd en u kunt meerdere bestanden tegelijk invoeren. Nadat het uploaden is voltooid, krijgt u direct de YouTube-url gepresenteerd.

Converteren

Free Studio Manager heeft ook een aantal videoconverters om snel bestanden te converteren naar Flash, 3GP, iPod, avi mpeg-4 of mp4. U hoeft slechts het bestandsformaat en een voorkeursinstelling te kiezen. De converters werken snel en de kwaliteit is goed. Hebt u bestaand beeld nodig van een dvd, dan is dat ook geen probleem. Met Free DVD Decrypter kunt u dvd's rippen om daarna de bestanden te bewerken of om te zetten. Selecteer het dvd-station en klik op 'Save to pc' om de dvd te rippen. Ook het converteren van audiobestanden wordt niet vergeten. Met de Free Video to MP3 Converter maakt u snel mp3-geluidsbestanden van de audio bij de video. Wilt u mp3-, wav-, aac-, wma-, ogg- of m4a-bestanden converteren naar een andere formaat, dan kan dat met de Free Audio Converter.

Bewerken

U kunt zelf een aantal eenvoudige bewerkingen uitvoeren met Free Studio Manager. Wilt u video- of audiobestanden inkorten, dan kan dat met de Video Dub en Audio Dub. Selecteer in de video of audio het gedeelte dat u wilt verwijderen, klik op het kruis om dat gedeelte te verwijderen en sla vervolgens het bestand weer op. Ideaal om snel reclame uit opgenomen televisiebeelden te verwijderen. De Dub-programma's accepteren namelijk ook dvr-ms-bestanden van dvd-recorders. Wilt u de videobeelden spiegelen of roteren, dan is Free Video Flip and Rotate het juiste hulpmiddel. Het is alleen jammer dat er hier geen afbeeldingen worden geaccepteerd. Wel handig is de Free video to JPG Converter om snel een afbeelding van de video te grabben. U kunt elk videoframe om de zoveel frames of seconden omzetten naar jpg, maar u kunt ook zelf een afbeelding maken door op de Snapshot-knop te klikken. Van uw geconverteerde en bewerkte bestanden kunt u een dvd, een audio-cd of een datadisk maken. Geen ingewikkelde menu's, simpelweg selecteren en branden.

PluspuntenConclusie
  • gratis
  • geen reclame
  • eenvoudig in gebruik
Free Studio Manager is handig voor veel kleine converteerklussen. Het prettige is dat u niet wordt verveeld met reclame en dat de programmaatjes het gewenste resultaat geven. Free Studio Manager is onmisbaar als u veel met audio- en videobestanden werkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste Vacatures