}
abonneren

Free Screen Recorder 2.9

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker ook voor de uitleg van sofware. Het is niet zo eenvoudig om een softwarepakket te omschrijven met woorden. Handiger is het om een video te maken waarop u de werking uitlegt aan vrienden, collega's of klanten. Op internet zijn vele pakketten te vinden waarmee u videotutorials kunt maken.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten
We kijken naar Free Screen Recorder 2.9. Een gratis video-tutorial creatie tool.

Een eenvoudig en helder programma zonder veel extra's. Free Screen Recorder maakt zonder problemen opnamen van het scherm, desgewenst met audio die via de geluidskaart wordt weergeven en de microfoon die is aangesloten op de pc. Het programmaatje heeft weinig opties, maar dat maakt de bediening wel zo makkelijk. U kunt een deel van het scherm opnemen of het hele scherm. Om de videobestanden niet te groot te laten worden, kunt u zowel voor audio als voor video de gewenste compressie kiezen. Bij de audio is er keuze tussen onder meer voor mp3 en Windows Media Audio. Voor video is een groot aantal opties mogelijk, waaronder mpeg4 en TechSmith Screen Capture Codec. De laatste is een lossless compressiemethode, speciaal ontwikkeld voor schermopname. Het wordt door veel programma's gebruikt die opnamen maken van het computerscherm. Verder is het mogelijk om de cursor te tonen of juist te verbergen als u een opname maakt. De cursor kan ook extra aandacht krijgen door er een gekleurd rondje of vierkantje om te plaatsen. Tot slot kunt u hotkeys of sneltoetsen aanwijzen, om met een druk op de knop een opname te starten of te pauzeren.
De helpfunctie van het programma stelt niet zoveel voor, maar die hebt u waarschijnlijk niet nodig: de werking spreekt voor zich. De video's worden opgeslagen in avi-formaat, niet in flash. Het is niet mogelijk om de opgenomen video's te bewerken. Ook zit er geen videospeler in het programma ingebouwd om de video's mee te bekijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gemakkelijke bediening
  • klein
  • gratis
  • weinig opties
  • beperkte mogelijkheden
Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken en dat geldt zeker voor Free Screen Recorder. Het gratis tooltje doet wat hij beloofd en is simpel in gebruik. Maar meer moet u er niet van verwachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI