Free Editor

Free Editor is een handig klein programma waarmee je meer dan 70 bestandstypen kunt openen. Het programma bevat een hexeditor, kan overweg met Microsoft Office-bestanden, pdf’jes, zip-bestanden en meer, veel meer.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • gratis
  • veel bestanden te bewerken
  • Minpunten
  • opent niet alle bestandsformaten zoals beloofd
  • mist sommige sneltoetsen
  • traag

We beginnen met een eenvoudig zip-bestand. Er verschijnt een mooi overzicht van alle bestanden aanwezig in de zip. We kiezen een map en pakken netjes de bestanden uit. Uitpakken door nar de doelmap te slepen is helaas niet mogelijk.

We gaan verder met een Word-bestand. Het laden duurt even, maar de opmaak van dit eenvoudige document ziet er goed uit – ook al ontbreken de afbeeldingen. We kunnen documenten niet alleen bekijken, maar ook bewerken. Opmerkelijk is dat sommige sneltoetsen niet werken: Ctrl+C kopieert niet, Ctrl+V plakt niet. Ctrl+I werkt dan weer wel, maar dan om de bestandsinformatie te openen.

Een pdf-document openen lukt vervolgens niet, hoewel Free Editor claimt dit formaat te ondersteunen. Hetzelfde geldt voor PowerPoint-bestanden. Afbeeldingen gaan wel; die kunnen we vervolgens roteren, bijsnijden en herschalen. Ook kunnen we bestanden openen met de volgende extensies: .txt, .exe, .sql, .bat, .torrent, .css, .js en .epub. Met name het openen en bewerken van die laatste vinden wij erg prettig.

Free Editor is een handig programma dat erg veel formaten ondersteunt. Helaas zit er een aantal grote problemen in. Sommige bestandsformaten werken niet, de Word-ondersteuning is net onvoldoende voor eenvoudige documenten, belangrijke sneltoetsen ontbreken. Gelukkig is het gratis, en werkt het voor veel andere formaten wel goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: tools