abonneren

ForceField (Beta)

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het web wordt onveiliger, maar u kunt uw pc steeds beter wapenen. Zonelabs, bekend van de firewall ZoneAlarm, mengt zich in de strijd tegen internetcriminaliteit met ForceField.

Kort gezegd is ForceField een minimale virtuele machine met maar 1 doel: een schil vormen tussen de browser en het internet aan de ene kant en uw pc aan de andere. Zo worden wijzigingen die zijn aangebracht in het register, malware die zich op uw schijf nestelt en cookies om u mee te bespioneren, aangepakt. Al deze ellende wordt afgewend op een virtuele harde schijf, die verdwijnt zodra u de browser afsluit. Het opstarten van ForceField is simpel; na installatie worden alle IE6- en IE7- en Firefox 1- en -2-browsers voortaan virtueel opgestart. Het verschil is alleen zichtbaar door een extra werkbalk met knoppen voor de andere beveiligingsfuncties.

Naast de gebruikelijke automatische programma-updates zitten er nog veel meer handige functies in ForceField. Zo kan ForceField contact maken met speciale databases vol met informatie over bezochte websites en mogelijke phishingsites, is er spywareblokkering en kan de scanner intelligent bepalen of een site een onbekende phishingsite is. Downloads worden automatisch gescand op spyware en de virtuele machine is beveiligd tegen keylogging. Eventuele downloads worden (standaard) geopend op het 'echte' systeem. De geschiedenis kan virtueel worden opgeslagen, evenals als bijvoorbeeld Favorieten. Al deze zaken kunnen met 1 muisklik weer verwijderd worden. Overige knoppen op de menubalk zijn er voor de statistieken en om de Private Browser te starten. Private Browser is een modus waarin er geen geschiedenis of andere privacygevoelige informatie bewaard wordt.

NB: Dit programma is momenteel nog een Beta. De prijs is de richtprijs wanneer het product af is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • virtualisatie als extra bescherming
  • beschermt alle grote browsers
  • tegen alle webdreigingen
  • soms dubbelop naast bestaand internetsecuritypakket

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie