}
abonneren

FolderViewer

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Meer functies dan de standaard Windows Verkenner.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het van oorsprong Nederlandse programma MappenViewer heeft sinds versie 3 gekozen voor de internationale markt. Het programma wordt vanaf die versie alleen nog in de Engelse taal uitgebracht. Ook aan de website van de ontwikkelaar is nauwelijks nog te zien dat u met een Nederlands product te maken hebt.

Organiseren

Het handige van FolderViewer is dat het mogelijk is om bestanden op meerdere manieren te organiseren. Er zijn allerlei functies aanwezig die u vergeefs in de Windows Verkenner zoekt, zoals een mogelijkheid om de iptc-labels van foto's en de id3-labels van mp3-bestanden te bewerken. Dankzij een ingebouwde wizard kunnen die aanpassingen zelfs semi-automatisch in batchmode worden gedaan.
Minder noodzakelijk, maar toch ook wel handig zijn de ingebouwde fotoviewer en mediaspeler. Wie de tweevensterweergave van de klassieker Norton Commander graag gebruikt, komt in FolderViewer helemaal aan zijn trekken. Op het tabblad Distribution is het mogelijk om maar liefst vijf vensters naast elkaar te bekijken.

Google

In versie 4.5 is de grootste vernieuwing de integratie met Google Desktop Search (GDS). Daardoor is het mogelijk om geavanceerde zoekopdrachten te laten uitvoeren door de GDS-engine. U kunt deze zoekopdrachten ook opslaan en gebruiken voor het maken van virtuele mappen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een virtuele map te maken met alle documenten over een bepaald onderwerp of alle nummers van een bepaalde artiest. Zelfs als de bestanden in verschillende mappen verspreid op uw harddisk staan. Een virtuele map met muziekbestanden kunt u gebruiken voor het maken van een afspeellijst voor de mediaspeler. U kunt de zoekresultaten verder verwerken door ze te groeperen, te filteren en naar xml, html of Excel te exporteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Veel meer functies dan de standaard Verkenner.
  • Handige integratie met Google Desktop Search.
  • Prijzig.
  • Geen NL-versie beschikbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI