abonneren

FlashFXP 4

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Naast al het gratis opensource ftp-aanbod is het moeilijk om geld te vragen voor een ftp-pakket. FlashFXP maakt echter indruk met goede features en een overzichtelijke interface.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

FlashFXP heeft veel meer opties dan de opgeruimde interface doet vermoeden. De eenvoudigste handelingen kun je met een druk op de knop uitvoeren met de werkbalk. Het verbinding maken met een ftp-server kan door per keer de logingegevens in te voeren of door deze te bewaren in de sitemanager. Dit met mappen ingedeelde venster is de centrale plek om alle ftp-servers die je vaker gebruikt op te slaan.

De bekende links-rechts-indeling van het hoofdvenster is ook veelzijdiger dan hij lijkt. Als je meer wilt dan alleen standaard ftp-gebruik, kun je met een knop op de werkbalk beide kanten omschakelen van server naar lokaal en weer terug. Zo kun je niet alleen bestanden van servers downloaden, maar ook kopiëren tussen servers onderling (fxp). Dit is het protocol waar FlashFXP zijn naam aan ontleent en de voornaamste reden waarom het pakket betaald is: in gratis clients zul je deze functie niet snel terugvinden. Zeker als je vaak werkt met ftp is het handig om grote bestanden in één keer te kunnen verplaatsen zonder ze te hoeven downloaden. Één voorwaarde: beide servers moeten het fxp-protocol ondersteunen.

De professionaliteit van het pakket blijkt verder uit functies als het kunnen opslaan en terugzetten van wachtrijen (als je regelmatig dezelfde bestanden bijwerkt). In de nieuwe versie zit eindelijk ook ondersteuning voor sftp. Ook kun je nu bestanden op een vooraf ingesteld tijdstip over laten zetten.

PluspuntenConclusie
  • fxp
  • opgeruimde interface…
  • ...maar veelzijdig als je het nodig hebt
FlashFXP is beduidend uitgebreider dan de meeste gratis clients en kan bovendien met fxp-transfers overweg. De aanschaf van $ 30 is het pakket meer dan waard als je regelmatig met ftp aan de slag moet.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: