}
abonneren

Flash Video MX

Videobestanden op het web zetten wil iedereen, maar zowel het avi- als het mpg-formaat zijn niet geschikt voor het streamen op webpagina's. Het beste en meest populaire streaming formaat is flash en met Flash Video MX zet u uw video's in een handomdraai naar dit formaat om.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Er zijn veel tools op de markt om video naar flash te converteren, maar weinig tools zijn zo uitgebreid als Flash Video MX. De tool is in de loop der jaren van simpel flashconversieprogramma uitgegroeid tot een volwaardig pakket om zowel flv- als swf-bestanden te maken.

De interface is intuitief. U geeft aan welk bronbestand u wilt converteren, past eventueel de begin- en eindtijden van de clip aan, kiest een kwaliteitsinstelling en outputformaat en klaar is kees. Wie meer controle wil over zijn flashvideo kan zich uitleven met Flash Video MX: deïnterlacing, brightness/contrast, het instellen van de flashcodec, resizen, fades, keyframeinstellingen, logo-overlays, video-effecten -- u kunt het zo gek niet bedenken of Flash Video MX biedt u de mogelijkheid de instellingen aan te passen.

Handig voor beginnende websitebezitters is de mogelijkheid om swf-bestanden te creeëren met ingebouwde player. U hoeft dan helemaal geen kennis van flash te hebben om bestanden op uw website weer te geven. Flash Video MX kan zelfs een complete html-pagina voor u genereren, die u alleen nog maar hoeft te uploaden naar de server. Dankzij de circa tien meegeleverde skins en uitgebreide control-mogelijkheden kunt u de player ook helemaal naar u eigen smaak aanpassen.

De kwaliteit van de gerenderde flashvideobestanden zijn uiteraard afhankelijk van de gekozen instellingen, maar het mag gezegd worden dat Flash Video MX geen steken laat vallen. De uiteindelijke bestanden zien er goed uit, ook op lagere kwaliteit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Intuitieve interface
  • Enorm uitgebreide mogelijkheden
  • Batch encoding via aparte tool
Flash Video MX is één van de meest veelzijdige flashconversietools die u in deze prijsklasse tegenkomt. De videokwaliteit doet niet onder voor die van duurdere pakketten en het scala aan instellingen is enorm. Daarmee is Flash Video MX wat ons betreft hét perfecte pakket om uw thuisvideo's om te zetten naar het streambare flash-formaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI