abonneren

FireDTV Viewer 5

Televisie kijken op de computer is niet nieuw. Al sinds jaar en dag kunt u met een tv-kaart de analoge uitzendingen op uw computer bekijken. Deze beelden leenden zich door de slechte kwaliteit niet voor archivering op dvd. Met de komst van tv-kaarten die digitale televisie ondersteunen, is hierin verandering gekomen. U kunt nu televisiekijken op uw pc in hoge kwaliteit.
Maar de ideale personal videorecorder (pvr)-software moet meer kunnen. We kijken naar FireDTV Viewer 5. Deze software is standaard meegeleverd met de FireDTV televisiekaart.

Bij de FireDTV hardware wordt de simpele FireDTB Viewer geleverd. De viewer is snel geïnstalleerd als u de frequentie kent waarop uw kabelmaatschappij uitzendt. Kent u die frequentie niet, dan kan FireDTV Viewer er gerust drie uur over doen voordat de zenders zijn gevonden.

Door met uw muis aan de rechterkant van het scherm te bewegen, verschijnt de epg (elekrtonische programma gids). De presentatie van de epg is niet chique en gebeurt op basis van mappen die zijn gerangschikt op zenderfrequentie. Door een map uit te klappen, krijgt u de zenders te zien. De zenders zijn ook te rangschikken op naam, categorie of kanaalnummer. Om niet constant door de lijst te hoeven scrollen, kunt u het beste gebruikmaken van de zoekfunctie om snel een zender te vinden of veel bezochte zenders toevoegen aan de favorieten.

U kunt direct opnemen met de opnameknop. De timeshiftfunctie werkt slecht, omdat het programma zeer traag reageert op deze knop. Via de epg kunt u een uitzending selecteren en die sturen naar de pvr. In de videorecorder kunt u daarna tijden wijzigen of programma's verwijderen. Wilt u series opnemen, dan moet u dit handmatig voor iedere aflevering instellen. De audio en video wordt opgeslagen in een MPEG Transport Stream met als bestandsachtervoegsel .ts. De beelden zijn alleen te openen in de FireDTV Viewer of een andere dvd-speler.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • doet wat het moet doen
  • timeshiftfunctie werkt slecht
  • weinig mogelijkheden
FireDTV Viewer doet wat het moet doen, maar is beperkt qua mogelijkheden. U kunt er geen foto's, audiobestanden of dvd's mee afspelen, de aspectratio is niet aan te passen en er is geen mogelijkheid om online beelden te bekijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie