abonneren

Find and Run Robot

Donationware is software die gratis is, maar als u het programma veel gebruikt wordt er gevraagd om een kleine (of grote) donatie. Find and Run Robot is er een van.

Laat u niet misleiden door de ouderwetse naam van dit programma, het is namelijk een uitstekende snelstarter met veel opties, maar ook wat verwarrende mogelijkheden.

Scores


Om met dat laatste te beginnen: het programma werkt met scores om te bepalen welk bestand het na een zoekactie als eerste moet laten zien. Een voorbeeld: stel dat u honderd bestanden hebt met daarin het woord konijnenhol. Elke keer als u daar naar zoekt, wilt u negen van de tien keer hetzelfde bestand hebben. Doordat u steeds dit bestand opent, krijgt het van Find and Run Robot de meeste punten en zal dat bestand de volgende keer bovenin de lijst verschijnen. Zonder twijfel een goed systeem, maar om ons hiermee lastig te vallen... Enfin, voor de echte techneuten is het een welkome aanvulling en bovendien is het zoekvenster zo in te stellen dat u die hele scores niet meer ziet.

Razendsnel


Het programma werkt razendsnel en het is zeer uitgebreid in te stellen. Het ziet er misschien wat minder gelikt uit dan Launchy, maar het kan veel meer. U ziet direct waar de gevonden bestanden en mappen zich op de harde schijf bevinden.
Misschien wel de beste feature: elk nieuw aangemaakt bestand (alleen bestanden, geen mappen) wordt direct door Find and Run Robot gevonden. U hoeft dus
niet steeds de index bij te houden. Indrukwekkend.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer goed te configureren
  • manipulatie zoekresultaten is mogelijk
  • snel
  • zichtbaar waar het bestand staat
  • elk nieuw bestand wordt direct gevonden
  • niet slim zoeken
  • opties misschien wat overweldigend voor beginnende gebruiker
Find and Run Robot is een perfect programma, de opties zijn misschien overweldigend voor de beginnende gebruiker maar is zeer goed te configureren. De overige mogelijkheden zijn ook perfect, als u dit programma gebruikt vergeet dan niet een kleine donatie te geven aan de gebruiker, het is immers donationware.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: