abonneren

Films op Wii

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Volgens Easy Computing is de Wii niet alleen leuk als spelcomputer. Zo kan de Wii ook filmpjes en mp3's afspelen. Echter is het filmformaat dat de Wii ondersteunt beperkt tot maar één formaat, namelijk Motion JPEG (PCM).
Dit is echter geen probleem, want met het softwarepakket Films op Wii kunt u moeiteloos videobestanden omzetten naar het geschikte formaat voor de Wii.

Ook kunt u mp3's rippen van audio-cd's en van de geluidssporen van dvd's. U kunt zelfs muziek van internetradiostations opnemen en deze opslaan als mp3 bestanden zodat u deze later weer op de Wii af kunt spelen. Alles wat u hiervoor nodig heeft is een computer en een SD-geheugenkaart waarop u de bestanden kunt zetten. U kunt overigens als u wilt via de Opera browser (het Wii internetkanaal) ook flashbestanden vanaf uw computer streamen naar de Wii maar Films op Wii gaat hier niet van uit. Dit pakket is puur gericht op het gebruik van een SD-geheugenkaart. De bediening is simpel doordat er weinig instellingen zijn. Een voordeel voor de casual gebruiker. Toch zijn we niet echt enthousiast over het pakket wat volgens het Windowsvenster overigens Wii-Studio heet. Het pakket is niet stabiel en klapt er tijdens het internet-radio luisteren regelmatig uit. Ook het rippen van audio-cd's verloopt niet vlekkeloos. De rips worden standaard opgeslagen in het mp3 formaat met een bitrate van 160 kbps en dit kan niet aangepast worden. De cd-gegevens zoals titel, albumnaam en genre worden niet volledig mee opgeslagen in het bestand terwijl ze wel herkend worden door het programma. Ook vinden we de achterkant van de doos ietwat misleidend. Men zegt namelijk dat u legaal gedownloade muziek kan omzetten. Echter worden bestanden die beveiligd zijn, zoals bijvoorbeeld drm, niet ondersteund. Dus alleen onbeveiligde bestanden zijn om te zetten naar het mp3 formaat, maar de meeste muziekbestanden zijn dit al. Dit is dus redelijk zinloos. Ook kunt u met het programma dvd's omzetten naar het geschikte filmformaat voor de Wii, maar dit kan ook alleen met onbeveiligde dvd's en daar zijn er niet veel van. Verder is sowieso de maximale filmkwaliteit die de Wii kan tonen op tv beperkt. Zelfs op de beste instellingen ziet het geheel er niet fantastisch uit. Dit is te wijten aan de Wii zelf en niet aan Films op Wii, maar wel trekken we hier de conclusie uit dat u eigenlijk geen films wilt bekijken op de Wii. Daar is het apparaat gewoon niet voor ontwikkeld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Geen overvloed aan instellingen
  • Instabiel
  • Kan niet met beveiligde bestanden overweg
  • Audiorippen gaat niet vlekkeloos
  • Eigenlijk wil je geen films op je Wii bekijken
De Wii is eigenlijk niet geschikt om films op te kijken en een softwarepakket van 20 euro die filmpjes geschikt maakt voor uw Wii terwijl die eigenlijk daarvoor niet bedoeld is, is eigenlijk zinloos. Mensen die films afspelen op hun Wii doen dat waarschijnlijk voor de sport en omdat het kan en zullen dan ook meer conversiekennis hebben dan de gemiddelde leek. Zij zullen dan ook eerder grijpen naar gratis alternatieven of naar hun eigen filmtools dan naar Films op Wii.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie