abonneren

Film op DVD 7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan? Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen.
We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met Film op DVD 7 van Magix.

De installatie van Magix Film op dvd 7 verloopt eenvoudig en behalve van dit pakket kunt u ook gebruikmaken van een handige fotomanager, een mediacenter en een brandprogramma. Met Magix film op dvd 7 kunt u fantastisch dvd's maken, maar het kost wel even tijd voordat u zich het programma eigen maakt. Veel functionaliteiten zitten verstopt op plekken waar u ze niet verwacht en dat maakt een eerste verkenning nogal lastig. Eenmaal bekend met de functionaliteiten kunt u snel aan de slag. Magix kan niet overweg met avchd-bestanden maar importeert voor de rest alle bekende formaten. Een minpuntje is dat u niet meerdere bestanden tegelijk kunt importeren.

In de bewerkingsfase kunt u zowel de video- als fotobestanden voorzien van effecten, kunt u audio toevoegen en mixen en overgangen op maat maken. Helaas moeten effecten op afbeeldingen individueel worden toegekend, wat zeker bij grote aantallen foto's een tijdrovend karwei is.

Het maken van een menu met een diashow blijkt lastiger dan verwacht. Als voorinstelling worden alle individuele foto's als hoofdstuk behandeld, waardoor u vreselijk veel submenu's krijgt. Alleen door handmatige aanpassingen per foto kunt u dit veranderen. De exportmogelijkheden zijn goed en de kwaliteit is prima. Het enige lastige is dat u bd-re-schijven niet kunt wissen vanuit Magix of het bijgeleverde brandprogramma Goya burnR.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreid
  • veel mogelijkheden
  • Nederlandstalig
  • pakket eigen maken kost tijd
  • kan geen meerdere bestanden tegelijk importeren
  • effecten op afbeeldingen vergt tijd
Om goed te kunnen werken met Film op dvd 7 is even tijd nodig, maar als u die tijd hebt geïnvesteerd bent u voor de prijs van € 34,99 verzekerd van een stabiel pakket in uw eigen taal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: