abonneren

FileRecovery Professional

Met FileRecovery haalt u beschadigde of gewiste bestanden terug van media als de harde schijf, geheugenkaartjes en geheugensticks, ook als ze zijn gewist vanaf de commandoregel, vanuit een applicatie of in de Windows Verkenner of zelfs uit de prullenbak zijn weggehaald.

Het pakket heeft op het eerste gezicht veel weg van de Verkenner: links ziet u de mappenstructuur en rechts de lijst van bestanden. Filerecovery laat echter ook gewiste bestanden en mappen zien. Het terughalen hiervan is slechts een kwestie van selecteren met de muis en opslaan op een andere schijf. FileRecovery laat niet toe dat u de teruggehaalde bestanden op dezelfde schijf opslaat, om te voorkomen dat het herstellen van andere gewiste bestanden bemoeilijkt wordt.

Het pakket heeft daarnaast nog extra uitgebreide mogelijkheden. Zo kan het gewiste, beschadigde of verloren partities herstellen, zit er een functie in om e-mail terug te halen en kan het geformatteerde media herstellen, mits deze 'snel' geformatteerd zijn. Een wizard helpt u met deze taken op weg.

FileRecovery Professional ondersteunt alle fat12/16/32- en ntfs-bestandssystemen, kan omgaan met raid-stripesets en gespiegelde schijven en kan een boomstructuur opbouwen van verloren en gewiste bestanden. Ook kunt u specifiek zoeken naar bestanden op naam of type. De hele lijst van teruggehaalde bestanden kan worden opgeslagen, handig voor forensisch onderzoek. Ondanks dat het pakket draait onder Windows, werkt het soepel met media die gemaakt zijn met andere besturingssystemen.

Helaas kan FileRecovery Professional niet alle verwijderde bestanden terughalen. Het kan zijn dat het besturingssysteem de stukken schijfruimte waar het gewiste bestand stond alweer gebruikt heeft voor nieuwe zaken. Herstel is dan niet meer mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • meerdere bestandssystemen
  • stripesets
  • eenvoudige wizard
  • Engelstalig
  • werkt niet bij mechanisch beschadigde media
  • niet alles wordt teruggehaald
Ondanks het feit dat FileRecovery niet alles kan terughalen, is het prettig om het toch bij de hand te hebben om de schade enigszins te beperken: een fout zit immers in een klein hoekje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: