abonneren

FileMenu Tools

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: FileMenu Tools.

Een van de vervelendste karweitjes in Windows is het hernoemen van grote hoeveelheden bestanden. Automatisch door de camera genummerde vakantiefoto's die je van een herkenbare naam wilt voorzien, een gedownloade serie waarvan niet elke bestandsnaam hetzelfde stramien volgt, een album met mp3'tjes waaruit je de artiestnaam wilt slopen; het zijn allemaal klussen die mensen nog vaak met de hand doen. FileMenu Tools (FMT) biedt uitkomst.

FMT integreert naadloos in Verkenner en is vanuit het contextmenu op te roepen voor zowel bestanden als mappen (met voor beide een eigen commandoset). Dat betekent sowieso dat je in één klap elk FMT-commando kunt uitvoeren op her en der verspreide bestanden die via een gemeenschappelijk kenmerk met Windows' zoekfunctie kunnen worden samengebracht. Eén van die commando's is een van de beste renamers die we kennen. Hiermee kun je karakters in bestandsnamen toevoegen, verwijderen of wijzigen. Dat kan op basis van absolute positie of inhoud (ook via jokertekens), dus je kunt echt alle kanten op.

Nog zo'n klus die je met FMT snel klaart, is het maken van een map in een map in een map... Als je de diepste map opgeeft (\map\map\map) maakt FMT namelijk zelf de bovenliggende mappen. FMT voegt ook items toe aan Kopiëren Naar en je kunt zelf items toevoegen voor programma's met een commandline interface.

PluspuntenConclusie
  • makkelijk mappen maken
  • bestanden snel hernoemen
Met FileMenu Tools kun je een groot aantal klussen automatiseren. Een absolute must!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: