abonneren

FileHippo Update Checker

Software updaten is niemands lievelingsklus maar moet vanwege de veiligheid wel vaak gebeuren. Vaak dien je per applicatie uit te zoeken of er al een nieuwe versie beschikbaar is – dat kan handiger. We testen in PCM 5 acht software-updaters, waaronder FileHippo Update Checker.

None

FileHippo is moeilijk te beoordelen: het is lekker eenvoudig en de downloads zijn makkelijk te krijgen, maar het mist een essentiële update en er had wel iets meer moeite in een interface gestoken mogen worden. Daarnaast werkt het niet met updates voor Windows zelf. Mocht je nog een oude Windows-versie gebruiken, zoals Windows 98: FileHippo is een van de weinige die daar nog wel onder werkt.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • bestandsgrootte updates ook vermeld
  • Minpunten
  • geen eigen interface
  • weinig ondersteuning

FileHippo beheert in de eerste plaats een website met softwarenieuws. Logisch gevolg daarvan is dat ze de database achter de site ook in een softwarepakket inzetten. De Update Checker is gratis en licht. Een interface is er bijna niet. In een klein optievenster kun je aangeven of je bèta-updates wilt zien en wat andere willekeurige instellingen maken. Nadat FileHippo je pc heeft gescand, worden de resultaten in een browservenster weergegeven. De bestandsgrootte van de updates wordt ook weergegeven, erg handig. Als je een bepaalde update niet wilt installeren, kun je aangeven dat FileHippo deze in het vervolg moet negeren. Dat kan nog verder gaan: software die FileHippo niet hoeft te updaten, kun je helemaal uitsluiten.

Eigenlijk zijn we het niet eens met de keuze om de resultaten in een browser weer te geven. Een eigen interface zou veel overzichtelijker zijn, maar FileHippo heeft op zijn website advertenties staan. Het is duidelijk dat er dus wel wat verdiend moet worden. FileHippo mist een stabiele update voor de Flash Player en geeft deze als bètaversie weer – een grove fout, omdat dit een van de bekendste doelwitten voor hackers is. Daarnaast wordt software waar geen update voor is niet weergegeven, ondersteunt FileHippo geen Windows-updates en er is ook geen complete lijst van ondersteunde software, dus weet je niet of FileHippo wel voor al je software werkt. Een kleine goedmaker is het weergeven van bètaversies. Updates worden vanaf FileHippo’s eigen servers geleverd. Dat geeft een wat onveilig gevoel, omdat we software liever van de oorspronkelijke leverancier krijgen. Wel zorgt het voor een eenvoudig downloadproces: met één klik download je de nieuwste patches.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: Updates, Filehippo