abonneren

File Scavenger 3.2

File Scavenger 3.2 weet beter bestanden terug te halen dan zijn voorgangers en is ook nog eens verkrijgbaar in het Nederlands.

De bediening van het programma is op zich gemakkelijk, hoewel er wel veel weinigzeggende keuzes in de pulldownmenu's aanwezig zijn. De Nederlandse vertaling is goed uitgevoerd en het Help-bestand is heel duidelijk, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Teruggevonden bestanden kunnen in een boomstructuur worden weergegeven. Dit werkt erg prettig. Maar u moet hier wel zelf om vragen, het programma doet dit niet automatisch. Een vreemde keuze, aangezien de boomstructuur veel meer overzicht geeft.

Wat het terughalen van verloren bestanden betreft staat File Scavenger z'n mannetje, hoewel niet alles vlekkeloos verloopt. Zonder problemen worden niet-overschreven gewiste bestanden teruggehaald, waarbij de bestandsnamen en mappenstructuur intact blijven. Echter wordt na een snelle ntfs-formatteeractie één mp3-bestand twee keer teruggevonden, waarbij de tweede als ‘onbekend bestand' is bestempeld. Eén spreadsheet, oorspronkelijke bestandsnamen en de mappenstructuur hebben het niet overleefd.

Na een snelle formattering naar fat32 kon wel bijna alles succesvol teruggehaald worden, inclusief namen en mappenstructuur. Alleen twee mp3-tjes hebben het niet gered. Ze hebben wel de juiste naam en grootte, maar halverwege het afspelen stoppen ze ermee.
Wat langzame formatteeracties betreft, kan File Scavenger u niet helpen. Zelfs de uitgebreide scan vindt niks meer terug. File Scavenger 3.2 kan ook raid-schijven onderzoeken, herstellen en eventueel opnieuw opbouwen, al dan niet met extra hulp van het File Scavenger-team tegen betaling.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • gebruiksvriendelijk
  • raid-ondersteuning
  • bestanden terughalen kan krachtiger
File Scavenger 3.2 is een handig programma met aardig wat in zijn mars, hoewel het correct terughalen van bestanden wat ons betreft krachtiger kan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie