Fidelio DS1100

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie op zoek is naar een eenvoudige wekkerradio met iPod-functionaliteit komt al snel om in de verschillende merken en modellen. Ons oog viel op de Fidelio DS1100 van Philips.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

In een marktsegment waar hoekig design weer helemaal hot is, valt de Philips Fidelio DS1100 op door zijn minimalistische en ronde design. Dat is wat ons betreft een positief punt. De zijkant van de DS1100 bestaat uit wit glazend materiaal, aan de bovenkant bevindt zich lichtgrijs stof om de speaker te beschermen. In het midden van de ronde speaker bevindt zich een knoppeneilandje en de dockconnector. Dat de DS1100 voor Apple-producten bedoeld is, kan dus moeilijk ontgaan.

Philips heeft bij de DS1100 voor een aparte insteek gekozen. Het dock wordt namelijk aan de man gebracht als wekkerradio -- vandaar ook de subtiel oplichtende led-tijdsaanduiding -- maar er zit geen alarm in de DS1100 zelf. Het is dus de bedoeling dat we het alarm van de iPhone gebruiken. Met deze insteek is wat ons betreft niets mis, maar wie zijn iPod of iPhone vaak op werk vergeet kan beter niet voor deze DS1100 kiezen als primaire wekker.

De DS1100 wordt gekoppeld aan de Philips Fidelio-applicatie, die in de App Store te vinden is. Deze applicatie laat de tijd zien en heeft uiteraard wekfunctionaliteit. Handig, maar wat ons betreft combineert u de DS1100 met de iWakeUp-applicatie. Deze laat u prettig wakker worden met rustige natuurgeluiden, die naarmate de tijd verstrijkt steeds harder worden.
De geluidskwaliteit van de DS1100 is verrassend vol, gezien de geringe omvang van de speaker. Zelfs bassen komen redelijk overtuigend over en vervormen niet. In een slaapkamer stelt de DS1100 dus niet teleur. Prettig is daarbij dat de led-tijd in een aantal stappen te dimmen is en dat Philips een extra amberkleurige lichtrand in de voet heeft ingebouwd, die eveneens te dimmen is. Als kers op de taart vinden we in de achterkant van de DS1100 een usb-poort, waarmee we een extra apparaat op kunnen laden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • strak design
  • goede geluidskwaliteit
  • led-verlichting dimbaar
  • geen ingebouwde wekker
De DS1100 is het ideale slaapkamermaatje voor wie zijn iPod touch of iPhone als wekker gebruikt. Een mooi design, subtiele tijdsaanduiding en goede geluidskwaliteit maken hem zijn geld meer dan waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: philips