abonneren

FARR 2.206.01

In Windows zijn er verschillende manieren om documenten en programma’s op te starten, zoals (het zoekvenster binnen) het startmenu, een snelkoppeling op je bureaublad of een pictogram op de Windows taakbalk. Dat het toch nog efficiënter of sneller kan, bewijzen een aantal ‘application launchers’, elk met hun eigen insteek of doelpubliek.

FARR – wat staat voor Find And Run Robot – richt zich op de gevorderde gebruiker. Zelf heeft de maker het over “the ultimate program for keyboard maniacs”. Hier geen gelikte interface dus zoals bij een RocketDock. FARR, dat overigens ook in een portable versie te downloaden is, maak je (on)zichtbaar met de Pause/Break-toets of met Ctrl+spatiebalk. De kans is groot dat er tijdens het intikken veel meer kandidaten opduiken dan bij Launchy of Executor. Dat komt omdat FARR standaard veel meer mappen doorzoekt. Let wel, FARR houdt wel een cache bij van eerder opgestarte items, maar indexeert zelf geen mappen. Niettemin verschijnen de resultaten verrassend snel.  Het aantal resultaten kan echter soms onwerkbaar groot zijn: leverde de lettercombinatie ‘wo’ bij Launchy slechts 4 hits op ons testsysteem, bij FARR waren er dat in eerste instantie 237! Echter, na het indrukken van de Page Down-toets verwijdert FARR de hits die wellicht niet bruikbaar zijn en ordent hij de resterende hits volgens een prioriteringsalgoritme, waarbij veel gebruikte toepassingen automatisch hoger in de lijst belanden. Ook bij FARR zijn eigen opdrachten mogelijk en die kan je zelfs samenstellen met behulp van reguliere expressies. Een en ander is wel minder gebruisvriendelijk dan bij competitieve programma’s. Wel is er een helpfunctie aanwezig en na registratie kan je een online forum raadplegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: starttools, farr

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord