F-Secure SAFE

Het Finse bedrijf F-Secure heeft zijn uitgebreidste antiviruspakket de naam SAFE gegeven. Hiermee kun je verschillende apparaten beveiligen, namelijk je computer (Windows en Mac OS), smartphone en tablet. Via een online bedieningspaneel geef je aan welke apparaten je van software wilt voorzien. We nemen allereerst de pc-versie onder de loep.

Vormgeving F-Secure

F-Secure heeft de vormgeving van het programma gemoderniseerd. Het ziet er wat strakker uit dan de vorige versie. Na één muisklik voert de software een scan uit, al staat nergens aangegeven of de virusscanner alle mappen controleert. Wanneer we graven in de instellingen zien we dat het programma alleen bekende bestandstypen scant. Hierdoor is deze taak binnen mum van tijd voltooid, terwijl F-Secure moeiteloos alle geïnfecteerde bestanden op onze pc opspoort. Niet voor niets heeft AV-TEST op het gebied van bescherming de maximale score aan dit antiviruspakket toegekend.

Browserbescherming

Prettig is dat je per gebruiker de browserbescherming kunt regelen. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je schadelijke websites wilt blokkeren en bankierbeveiliging wilt inschakelen. Verder controleert deze virusscanner de veiligheid van zoekresultaten in Google. Onder het tabblad Hulpmiddelen vind je enkele extra’s, waaronder een opschoonprogramma. Teleurstellend is dat F-Secure geen eigen firewall ontwikkelt. In plaats hiervan verwijst het programma naar Windows Firewall. De iOS-app die F-Secure heeft ontwikkeld, is eigenlijk niets meer dan een browser die je beschermt tegen kwaadaardige websites. De Android-app is iets uitgebreider. Zo bevat de applicatie een scanfunctie om infecties op te sporen. Daarnaast activeer je optioneel de antidiefstaloptie, zodat je de locatie van het verloren toestel kunt achterhalen. De app laat ook zien welke apps je privacy in gevaar brengen. Andere functies zijn ouderlijk toezicht en veilig browsen. Een minpunt is dat de app niet waarschuwt bij de installatie van een ongeoorloofd apk-bestand.

Volgende pagina: G DATA Total Protection

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: beveiliging, virus, virusscanner, av-test, softwarepakket, browserbeveiliging, f secure safe, browserbeveiliging inschakelen, f secure safe browser