abonneren

F-Secure Internet Security 2010

F-Secure is een van de grote namen op antivirusgebied, zowel qua techniek als qua extra functies. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

In het gebruik

In onze vorige test scoorde F-Secure slecht op geheugengebruik. Dat is nu wel minder erg, maar nog steeds bijna de hoogste. Gelukkig laat het pakket met de malwaredetectie minder steken vallen dan voorheen. De interface is een van de beste die we in deze test hebben gezien en past goed binnen de interface van Windows 7. Ook qua functies stelt F-Secure niet teleur. De scansnelheid van de handmatige scanner is (samen met Avast) de snelste van onze test. Toch verliest het op malwaredetectie van onze testwinnaars.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van F-Secure ligt op 100% voor bekende malware, 98,9% op onbekende malware en 98,6% op ad- en spyware. Het scoort 3 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort F-Secure 5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van F-Secure is 4%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet F-Secure een snelheid neer van 8,42 MB/s voor de achtergrondscanner en 30,88 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 39,5 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel functies
  • snel en licht
  • detectie net iets minder dan de top
F-Secure is een goed pakket met een mooie interface en veel functies. Helaas is de malwaredetectie niet de beste, waardoor het pakket voorbijgestreefd wordt door anderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie