}
abonneren

F-Secure Internet Security 2007

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het Finse F-secure wint langzaamaan terrein in ons land. Niet zo gek, want vorig jaar gooide hun virusscanner hoge ogen in onze massatest. Is de nieuwe security suite ook zo goed?
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De antivirus scoort weer goed. Zo worden alle relevante virussen gevonden en van de oudere virussen slaagt slechts drie procent erin de scanner te ontlopen. Definities van nieuwe virussen worden snel toegevoegd zodat u niet lang kwetsbaar bent voor nieuwe dreigingen. Bijna driekwart van de spyware wordt gevonden. Geen topprestatie, maar ook niet echt slecht. Vrij veel onschuldige programma’s worden als schadelijk aangeduid, dus in dat opzicht zijn de Finnen streng. Overigens hoeft u geen Fins te leren om van de suite gebruik te kunnen maken, want alles is netjes in het Nederlands vertaald.

De antispam is ook in orde; af en toe komt er wat spam door het spamfilter heen, maar op zich is dat geen probleem. Ook het ouderlijk toezicht is goed geïmplementeerd. Overige extra’s zijn er niet, maar de prijs is dan ook niet erg hoog. De licentie geld standaard voor drie PC’s.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede virusbescherming
  • Standaardlicentie geldt voor 3 PC’s
  • Relatief duur voor één PC
  • Antispyware kan beter.
F-Secure Internet Security 2007 scoort een ruime voldoende. Wat weinig extra’s en standaard te gebruiken op drie PC’s zijn de opvallendste punten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI