abonneren

Expression Encoder 4 Pro

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Windows Media Encoder heeft na jaren een waardige opvolger gekregen in Microsoft Expression Encoder. Versie 4 heeft een nieuwe h.264-encoder.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De nieuwe encoder is in twee versies verkrijgbaar. Met de gratis variant kunt u bestanden converteren naar wmv, bestanden geschikt maken voor Microsoft Silverlight en video streamen. Dit kan allemaal in standaardresolutie, maar ook in hd met de VC1-codec. Koopt u de Pro-versie van Expression Encoder, dan is het tevens mogelijk om bestanden te converteren naar mp4 met de h.264-codec.

De werking van Expression Encoder is eenvoudig. U kunt een of meerdere bestanden importeren in een job. Nieuw is dat nu ook avchd-bestanden zonder problemen worden geaccepteerd. De bestanden zijn in te korten en samen te voegen op een simpele tijdlijn. U mag het volume aanpassen en erg handig is dat u zowel audio als video als overlay kunt toevoegen. Hierdoor is het mogelijk snel een logo te tonen of achtergrondmuziek te laten horen.

Na het invullen van metadata voor de zoekmachines selecteert u een van de templates voor onder meer de iPad, iPhone, PSP, Zune, Facebook, YouTube en Vimeo. De kwaliteit die Expression Encoder levert, is bijna altijd uitstekend. De bovenstaande werkwijze geldt ook voor het converteren voor Microsoft Silverlight. De enige twee verschillen met deze optie zijn dat u niet kunt converteren met de h.264-codec en dat de geëxporteerde video direct wordt voorzien van een van de zestien templates die door de Silverlight Player kunnen worden weergegeven.

Maakt u gebruik van verschillende computers in uw netwerk, dan kunt u zeer simpel zowel bestanden als live videobeelden via het netwerk streamen. Door het selecteren van een van de beschikbare templates kunt u eenvoudig de kwaliteit afstemmen op de beschikbare bandbreedte.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • goede kwaliteit
  • niet in het Nederlands
Microsoft Expression Encoder is een ideaal pakket voor iedereen die even snel een wmv- of mp4-bestand wil maken voor internet, mediaspeler of spelconsole. Het is erg gebruiksvriendelijk en levert kwaliteit. Kortom, een zeer goede opvolger van Windows Media Encoder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: