abonneren

Executor 0.99.11b

In Windows zijn er verschillende manieren om documenten en programma’s op te starten, zoals (het zoekvenster binnen) het startmenu, een snelkoppeling op je bureaublad of een pictogram op de Windows taakbalk. Dat het toch nog efficiënter of sneller kan, bewijzen een aantal ‘application launchers’, elk met hun eigen insteek of doelpubliek.

Conceptueel laat Executor zich goed vergelijken met Launchy, maar deze tool werkt net iets sneller en krachtiger. Meer nog dan Launchy mikt Executor op de ‘power user’ die er niet voor terugschrikt commando’s en parameters in te voeren. Start je Executor de eerste keer op, dan moet je al meteen een skin kiezen maar ook het usage  & search type instellen. Geen evidente keuzes voor iemand die Executor nog niet kent – gelukkig kan je deze wizard op elk moment weer oproepen. Net als Launchy werkt Executor ook met een zwevend balkje dat je met toetscombinaties in- en uitschakelt (standaard Win+Z en Ctrl+Esc) en ook hier duiken mogelijke kandidaten in een uitklapmenu op. Executor werkt met een hele reeks ingebouwde sleutelwoorden, zoals apps (overzicht van de opgestarte toepassingen), clipboard (inhoud van klembord), en shutdown. Eigen sleutelwoorden zijn net zo goed mogelijk, bijvoorbeeld om snel specifieke mappen te openen, sites te bezoeken of programma’s op te starten. Wat dit laatste betreft: je kan hiervoor zowel vaste parameters voorzien als ‘placeholders’ waarbij Executor je op het moment van de uitvoering om de nodige parameters zal vragen. Het is ook mogelijk verschillende commando’s aan eenzelfde sleutelwoord te koppelen zodat je met een simpele opdracht als ‘go’ in één keer je favoriete toepassingen, sites én mappen opent. Deze commando’s lijm je met een dubbel piping-teken aan elkaar (||).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: starttools

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord