abonneren

Eusing Free Registry Cleaner 2

Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken de gratis registerschoner Eusing Free Registry Cleaner 2.

De interface van Eusing Registry Cleaner oogt minimalistisch. In het taakpaneel links kunt u uit drie acties kiezen. De eerste is Register controleren. Onderaan geeft u met vinkjes te kennen welke registergedeelten u wilt laten checken. Na een controleronde worden de 'probleemsleutels' per categorie (Ongeldig bestand of map, Ongebruikte bestandsextensie, Verouderde Software Sleutel, Oude Start Menu Sleutel, enz.) opgesomd. U kunt de items die u wilt verwijderen individueel of per categorie (de)selecteren. Items die u voortaan buiten deze controle wilt houden, kunt u naar een negeerlijst verhuizen. Met de actie Register repareren verwijdert u vervolgens alle geselecteerde items. De derde actie, Register herstellen (in het Engels duidelijker verwoord als Restore previous registry) zorgt ervoor dat alle verwijderingen uit een vorige 'reparatie' ongedaan worden gemaakt. Eusing Registry Cleaner slaat veranderingen namelijk automatisch op in een reg-bestand. Verwijderingen selectief ongedaan maken is niet mogelijk, of u moet het reg-bestand handmatig gaan doorzoeken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • terugdraai mogelijkheid
  • wijzigingen kunnen niet selecteif ongedaan gemaakt worden
  • matige help-functie
Eusing Free Registry Cleaner gaat rechttoe, rechtaan te werk. Voor een gratis tool zeker niet onaardig, maar er is beter te krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord