abonneren

Eset Smart Security

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
NOD32 is tegenwoordig een zeer populaire virusoplossing. De suite is echter nog kakelvers en de eerste stapjes zijn op zijn zachtst gezegd erg wankel.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Eset's nieuwste product losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Eset weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. De Smart Security suite van ESET slaat hier de plank volledig mis door meer dan twaalf procent malware niet te detecteren.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur is acceptabel. Eset heeft vier to zes uur nodig om adequaat te reageren op nieuwe virussen. Dat kan dus beter.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. Eset levert alleen een firewall en antispam opties mee. Wel is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lichte systeembelasting
  • 100% virusdetectie
  • zeer slechte malware detectie
  • responsetijd kan sneller
  • weinig extra opties
Zoals gezegd zijn de eerste stapjes van Eset in de beveiligingssuite markt erg wankel want de malware schiet er aan alle kanten langsheen. Met 12 procent gemist scoort ESET een onvoldoende die superzwaar telt. De redelijk lichte systeembelasting weegt hier bij lange na niet tegenop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: