abonneren

ESET Smart Security 8

De Slowaakse antivirussoftware ESET Smart Security is de afgelopen jaren van een bescheiden virusscanner uitgegroeid tot een volwaardig beveiligingspakket.

Antidiefstalfunctie van ESET

Nadat je de software voor de eerste keer opstart, vraagt het programma of je de antidiefstalfunctie wilt activeren. Handig, want via deze functie achterhaal je de locatie van gestolen apparaten. Het is zelfs mogelijk om op afstand de ingebouwde camera van een laptop te gebruiken, zodat het wellicht lukt om mogelijke dieven te identificeren.

Geen nieuwe interface

Net als nagenoeg alle virusscanners in deze test, heeft ESET dit jaar niet geïnvesteerd in een nieuwe interface. De software bestaat uit een eenvoudig menu zonder overbodige franje.

Systeemscan bij de opstart

Zodra de software voor de eerste keer opstart, voert het meteen een volledige systeemscan uit. Een groot pluspunt is dat het programma tijdens dit proces nauwelijks een beroep doet op de systeembronnen. Bij het uitvoeren van andere pc-taken is er dan ook geen vertraging merkbaar. Geruststellend is ook dat het programma op meerdere plekken Trojaanse Paarden opspoort. Zodra we op het bureaublad een geïdentificeerd bestand deponeren, komt de virusscanner direct met een waarschuwing op de proppen. Naast het afweren van malware houdt ESET ook de conditie van het besturingssysteem in de gaten. Zo geeft het programma aan wanneer niet alle Windows-updates zijn geïnstalleerd. ESET heeft dit antiviruspakket uitgerust met een spamfilter en ouderlijk toezicht-module. De makers houden de interface graag zo simpel mogelijk en om die reden is het instellingenmenu vereenvoudigd. Wie wil meer tweaken kan echter doorklikken naar de geavanceerde instellingen. Indien een programma is geopend op een volledig scherm, activeert ESET automatisch de stille modus. Tijdens het spelen van een game valt de software je dus niet lastig met allerlei meldingen. Als één van de weinige virusscanners in deze test heeft dit programma gereedschap in petto om een herstel-cd te branden of hersteldata op een opstartbare usb-stick te bewaren. Nuttig voor het geval Windows onverhoopt niet meer wil opstarten. Tegen meerprijs biedt ESET ook de softwarebundel Multi-Device Security Pack aan, waarmee je naast computers ook mobiele Android- en Windows-apparaten kunt beveiligen.

Volgende pagina: F-Secure SAFE

Geschreven door: MaikelDijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, Review, beveiliging, Virusscanner, Eset, systeemscan mac, antidiefstalfuntie, eset smart security 8, systeemscan windows

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord