abonneren

eScan Internet Security 10

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
eScan is dit jaar nieuw in onze test. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

eScan is beschikbaar in het Nederlands, maar de vertaling is af en toe écht slecht. Tijdens de installatie wordt er ook ongevraagd een registerscan uitgevoerd, die als u niet oplet enkele registerwaarden aanpast. De systeembelasting van eScan is niet zo hoog, maar de scansnelheid ook niet. Als een van de weinige pakketten laat het enkele stuks bekende malware door, maar de detectie van onbekende malware en ad/spyware zijn wel bovengemiddeld.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van eScan ligt op 99,95% voor bekende malware, 99,0% op onbekende malware en 98,7% op ad- en spyware. Het scoort 1 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort eScan 5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van eScan is 4%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 9 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet eScan een snelheid neer van 6,62 MB/s voor de achtergrondscanner en 0,77 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 30,9 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede malwaredetectie
  • aardig wat features
  • langzaam
  • slechte gedragsdetectie
Al met al is eScan niet slecht en het is ook nog eens relatief goedkoop, maar het heeft af en toe zijn onhebbelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord