abonneren

Eric's Movie Database (EMDB)

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Veel lezers zullen een uitgebreide filmcollectie hebben, maar geen zin om € 24,95 of € 39,95 neer te tellen voor een commercieel filmdatabase pakket als Movie Collector. Geen zorgen, want met EMDB is er een prima freeware-alternatief.

EMDB is onbeperkt gratis te gebruiken, maar uiteraard stelt de auteur een donatie op prijs, waarna de titel kan worden veranderd van Eric's Movie Database naar uw eigen voornaam. Op het eerste gezicht missen we de duur, waardering en of een film al gezien is in het overzicht. Dat blijken we in de opties te kunnen aanpassen. Standaard worden IMDB-waarderingen niet gedownload, maar ook dat kunt u aanvinken. Jammer is dat u moet kiezen tussen de IMDB of uw eigen waardering. EMDB is op veel vlakken net iets minder uitgebreid dan Movie Collector, maar dat is in het algemeen geen groot gemis. De basis is prima in orde. Toch zijn er ook dingen die we wel graag hadden gezien. Zo is het niet mogelijk om te zoeken op waardering. Pluspunten zijn er genoeg; zo is het programma ook Nederlandstalig en wellicht zijn er lezers die de voorkeur geven aan een basale weergave.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer simpele invoer
  • IMDB-link
  • freeware
  • zoekfunctie is beperkt
Ondanks dat EMDB geen gelikte interface en uitgebreide zoekopties heeft, is het mede doordat u zelf de prijs bepaalt, een geduchte concurrent voor programma's als Movie Collector!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: