abonneren

Epson Workforce DS-30

Onder de naam WorkForce DS-30 brengt Epson een nieuwe mobiele scanner op de markt. Het apparaat is compact, snel en robuust.
Score
80
  • Pluspunten
  • scankwaliteit zeer goed
  • scannen van papieren visitekaartjes
  • robuuste scannerbehuizing
  • Minpunten
  • niet geschikt om veel te scannen

None

Met een prijs van boven de € 200 is de DS-30 niet echt goedkoop, maar de prestaties rechtvaardigen de prijs zeker.

Steeds meer fabrikanten brengen mobiele documentenscanners op de markt. Deze scanners zijn handig als je onderweg documenten wilt scannen of thuis af en toe wat papierwerk of foto’s wilt digitaliseren. De Epson DS-30 valt op door zijn compacte formaat en past daarmee gemakkelijk in een tas. Ondanks het compacte formaat en het gewicht van slechts 325 gram maakt de scannerbehuizing een robuuste indruk. Een externe voeding is niet nodig. De scanner verbind je via een usb2.0-kabel met de computer. Op de scanner is slechts één knop te vinden en je bediening verloopt daarom grotendeels via de meegeleverde software.

Het scannen van documenten gaat vlot. Je hoeft een document slechts zachtjes tegen de invoermond van de scanner te duwen, waarna het scanproces automatisch start. De maximale scanresolutie is 600 dpi. De kwaliteit van de gescande documenten is zeer goed. Bovendien is het scannen van papieren visitekaartjes ook mogelijk, met daarbij ook nog eens het programma Presto! Bizcard 5.

Voor de scanner is tevens het gratis te downloaden Document Capture Pro-software beschikbaar. Deze software biedt de mogelijkheid om de scanresultaten te exporteren naar onder andere cloud, e-mail en ftp. Als je documenten scant, is het belangrijk om deze doorzoekbaar te maken. Dat kun je doen met het pakket Abbyy Fine Reader Sprint Plus. Met de meegeleverde software Epson Scan kun je veel zaken naar wens instellen, zoals helderheid, contrast, verscherpen, tekst verbeteren en perforatie verwijderen. Scanresultaten kun je opslaan als pdf, tif, bmp en jpeg. Wil je meerdere documenten achter elkaar scannen en in één document opslaan, kies dan voor het pdf-formaat.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Review, Scanners

Tags: Scanners

Nieuws headlines

Laatste reactie