abonneren

Encyclopaedia Britannica 2008 Ultimate Reference Suite

Britannica staat van oudsher bekend als een degelijke bron van kennis en dat is ook in editie 2008 niet anders.

De veelgehoorde klacht dat Britannica veel te hoogdravend is voor kinderen, lossen de makers op door in de Ultimate Reference Suite ook een versie voor kinderen van 6-10 en een versie voor scholieren van 10-14 op te nemen. Als Nederlander hebt u daar natuurlijk weinig aan, aangezien uw kroost vast niet vloeiend Engels leest.

Voor wie geen moeite heeft met de Engelse taal, is Britannica echter een fraai product, ook al omdat de schat aan kennis op de dvd veel toegankelijker is gemaakt. Zo is daar de BrainStormer, een kennisnetwerk waarin verbanden tussen allerlei onderwerpen worden gelegd. De BrainStormer is ideaal om te dwalen door de menselijke kennis. Bent u wat meer historisch ingesteld? De interactieve tijdbalken bieden snel toegang tot allerlei ontwikkelingen in een bepaald tijdvak. Ze zijn er voor allerlei onderwerpen, zoals kunst, architectuur, dagelijks leven, technologie of sport.

De ingebouwde atlas is helaas te weinig gedetailleerd om van veel nut te zijn. Studenten kunnen in de Workspace alle bij elkaar gezochte kennis ordenen en verwerken tot een werkstuk. Met de Explorer hebt u snel toegang tot specifieke soorten artikelen, zoals jaarboeken, statistieken van landen, biografieën én tot multimedia. Helaas hadden we op onze test-pc met allerlei afspeelproblemen te maken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • grote hoeveelheden informatie op toegankelijke wijze aan elkaar gekoppeld
  • uitgebreid
  • alleen Engels-talig
  • multimedia kan afspeelproblemen vertonen
Hoewel de nieuwe Britannica een schat aan kennis biedt, is ze niet langer superieur aan met name de Engelse Wikipedia. Als het producttechnisch probleemloos zou zijn, dan zouden de multimedia en de BrainStormer enige meerwaarde bieden, maar in zijn huidige vorm is dat niet het geval.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie