abonneren

Emergency Undelete

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Diskeeper is vooral bekend van de gelijknamige schijfbeheersoftware, maar ze brengen ook al geruime tijd een uitgebreide Undelete-suite uit. Voor wie de volledige suite niet nodig heeft, is het onderdeel Emergency Undelete nu los beschikbaar.

Voor € 15 koop je met Emergency Undelete een programma dat één ding doet: bestanden herstellen. Gelukkig doet het dat goed. De meeste kans om bestanden succesvol te herstellen maak je als je Emergency Undelete uitvoert vanaf een andere schijf dan waar de verwijderde bestanden aan.

We nemen de proef op de som en voeren Emergency Undelete uit vanaf een usb-stick op onze desktop-pc. Er wordt een eenvoudige, maar niet zo overzichtelijke lijst weergegeven van te herstellen bestanden. Je kunt een of meerdere bestanden selecteren en ze in een map naar keuze opslaan (niet op dezelfde schijf). Zonder problemen vindt Emergency Undelete een recent verwijderd document terug, maar ook oudere bestanden zijn zo gevonden. De enige beperking is een theoretisch probleem dat in het helpbestand wordt uitgelegd. Als je bestanden op een ntfs-schijf wilt herstellen, mogen ze niet te groot of gefragmenteerd zijn. In de master file table van de schijf wordt namelijk per fragment van het bestand aangegeven op welke fysieke plek op de schijf het staat. Als er te veel delen zijn, wordt er meer dan één record gebruikt in de master file table en dat kan Emergency Undelete niet aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • makkelijk te gebruiken
  • onoverzichtelijke lijst
  • je weet nooit of het gaat helpen
Het probleem met bestandsherstelsoftware is dat je nooit zeker weet of het voor jou nuttig gaat zijn. Het bestand wat je zoekt kan helaas al overschreven zijn door een ander bestand of het kan te gefragmenteerd zijn om te herstellen. De prijs die je betaalt voor Emergency Undelete is niet hoog, maar alsnog € 15 te veel als het door jou gezochte bestand niet te herstellen is. Gebruik Emergency Undelete daarom alleen als gratis tools het bestand niet kunnen vinden en je echt wanhopig bent.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie