abonneren

Edifier iF350

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Edifier iF350 is een draagbaar iPod-dock met een oplaadbare accu, wat hem tot een handig reismaatje maakt. Met de afmetingen en prijs van dit speakerdock in ons achterhoofd valt de geluidskwaliteit ons alleszins mee.

Edifier is zeker niet de eerste met een platte iPod-dock. In ingevouwen toestand is de iF350 net wat groter dan een flinke paperback. Hij is makkelijk mee te slepen in je koffer. In de doos treffen we een reistasje aan dat beschadigingen bij het transport moet voorkomen. Daarnaast levert Edifier een netwerkadapter, een 3,5mm audiokabel en een fors aantal dock-adapters voor verschillende iPods mee.

Schakelen we de iF350 aan, dan worden we begroet met een ouderwets lcd-schermpje dat de tijd weergeeft. Dit display wordt ook gebruikt om het volume en de geluidsbron weer te geven. De iF350 kan ook als wekker worden gebruikt. We zijn benieuwd hoe de iF350 als iPod-dock presteert. Aan de achterkant van de iF350 zit een knop waarmee we de voet en het dock uitklappen. De iF350 is compatibel met de iPhone.

De geluidskwaliteit is ruim in orde, als we de dunne behuizing van de Edifier in ons achterhoofd houden. Het geluid heeft overtuigend detail en vervormt pas op hogere volumes. De speaker voelt zich het prettigste bij middentonen, wat vooral prettig is voor liefhebbers van pop en rock. Toch valt ook de bas niet tegen; op een normaal volume komen lagere frequenties goed uit de verf. Op hogere volumes gaat de iF350 resoneren. Je zult de iF350 middenin het feestgedruis neer moeten zetten, want de iF350 projecteert het geluid duidelijk één kant op.

Heb je genoeg van de muziek op je iPod, dan kan je altijd nog een externe muziekbron aansluiten op de 3,5mm jackplug of de interne FM-antenne uitschuiven. De kwaliteit van de FM-ontvanger is in orde, al raden we niet aan de ontvanger binnenshuis te gebruiken. De ingebouwde accu zou volgens Edifier goed moeten zijn voor 15 uur gebruik, wat betekent dat je dit dock gerust buiten de deur kunt gebruiken. Een klein minpuntje is de meegeleverde afstandsbediening, die goedkoop aanvoelt en een onlogische toetslayout heeft.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goede geluidskwaliteit
  • FM-radio
  • inklapbaar en draagbaar
  • geen wekfunctionaliteit
  • geluid in één richting
Als Edifier de afstandsbediening van de iF350 verbetert, dan valt er maar weinig op dit speakerdock aan te merken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: Edifier