abonneren

Easy Wifi Radar

Automatisch verbinding maken met draadloze netwerken.

Er zijn apparaatjes waarmee u naar draadloze netwerken kunt scannen. Helaas hebt u daar vaak niets aan, want de meeste wifi-netwerken zijn tegenwoordig beveiligd. Een alternatief is het veelgebruikte Network Stumbler, een gratis softwareprogramma waarmee u ziet welke accesspoints al dan niet toegankelijk zijn. Ook handig, maar u moet nog steeds zelf uitzoeken welk accesspoint het beste signaal geeft en vervolgens toegang proberen te krijgen. Easy Wifi Radar van het Nederlandse Makayama neemt al deze activiteiten uit handen: u start de scannersoftware op uw laptop, loopt wat rond en krijgt automatisch een geluidssignaal wanneer u verbinding hebt.

Nog niet compleet

Bij het totstandkomen van een verbinding opent Easy WiFi Radar meteen uw browser. In een toekomstige versie wordt wellicht het automatisch ophalen van e-mail toegevoegd. Ook voor wpa-ondersteuning zult u op een vervolgversie moeten wachten. Maar Easy Wifi Radar was toch juist bedoeld om in te loggen op open accesspoints? Dat klopt, maar u kunt met de software ook inloggen op uw favoriete accesspoint thuis of op het werk; u moet dan wel de passende wep-sleutel invullen op het instellingenscherm. Helaas kunt u geen reeks wep-sleutels invullen voor locaties waar u regelmatig komt.
De installatie kost een minuutje en een dubbelklik op het programma-pictogram is voldoende om de scan te starten en verbinding te maken. De accesspoints verschijnen als rode, gele en groene stippen op het geanimeerde 'radarscherm'. Door met de muis over een accesspoint te bewegen, kunt u de signaalsterkte en het beveiligingsniveau zien, bijvoorbeeld 'MijnAccesspoint (-80 dBm), WEP disabled'. Nog geen minuut later opent de browser en kunnen we internetten. Voor wie vaak met een notebook onderweg is, geen kennis heeft van draadloze netwerken of niet over gprs/umts beschikt is Easy WiFi Radar ideaal. De demoversie verloopt na 10 dagen of na 20 succesvolle verbindingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Automatisch verbinding maken.
  • Snelle installatie, geen kennis nodig.
  • Geniaal, klein programma.
  • Geen wpa voor verbinding met eigen accesspoint.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: