abonneren

Easy VHS to DVD

Zonder enige kennis een vhs-band overzetten naar dvd, kan iedereen met Roxio Easy VHS to DVD. In drie stappen digitaliseert u uw kostbare video-opnames voor toekomstig gebruik.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Easy VHS to DVD werkt niet samen met Roxio Creator 2009, dus als u dat pakket hebt, moet u deze eerst verwijderen. Daarna kunt u Easy VHS to DVD installeren en de videorecorder met behulp van het meegeleverde usb-capture-apparaatje aansluiten op uw computer. De audio-, s-vhs- en composietkabels zijn helaas niet meegeleverd.

Met Plug-and Burn bent u in drie stappen klaar. Selecteer een van de vele menu's en geef een passende titel mee. Leg een lege dvd in de dvd-speler and klik op Vastleggen om het digitaliseren te starten. Als Easy VHS to DVD klaar is, krijgt u een preview te zien en daarna wordt alles gebrand.
Deze eenvoudige methode om vhs-banden te digitaliseren, werkt probleemloos. Maar Roxio Easy VHS to DVD kan meer.

Het programma is ook geschikt om de vhs-beelden te bewerken en te optimaliseren met Roxio Videowave. Kon u tijdens het Plug and Burn-proces alleen de videobeelden optimaliseren door de kleuren, het contrast en de helderheid aan te passen, nu krijgt u daar een scala aan mogelijkheden bij. De vhs-beelden kunt u op een tijdlijn bewerken en voorzien van overgangen, effecten en titels.

VideoWave is simpel in gebruik en biedt u tevens de mogelijkheid om de video naar andere formaten te exporteren, zoals psp, wmv, mpeg2 en avi. Door de video te exporteren naar MyDVD, kunt u verschillende vhs-opnames combineren en het geheel voorzien van een op maat gemaakt dvd-menu.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • goede handleiding
  • werkt niet samen met Roxio Creator
  • audio-, composiet- en s-vhs-kabels niet meegeleverd
Roxio Easy VHS to DVD is een handig alles-in-een pakket. Het is simpel in gebruik, Nederlandstalig en voorzien van goede handleidingen. Een prima oplossing voor het snel digitaliseren van analoge opnames.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: