DVRHomeOne 1.6.3.0

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
'Dief betrapt door webcam'. Dat nieuws haalde onlangs alle kranten. Met een webcam aan de pc kunt u doorlopend video-opnamen maken – ideaal om uw huis of kantoor te beveiligen. We kijken naar DVRHomeOne, een zeer goedkope Surveillance-oplossing voor uw webcam.
2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Minpunten

DVRHomeOne van 347Software pakt beveiliging op een geheel eigen manier aan. Het programma laat maar één videobeeld tegelijkertijd zien, en wisselt dan tussen maximaal vier verschillende webcams. Netwerkcamera's ondersteunt HomeOne niet. De userinterface is eigenzinnig en het hoofdscherm bevat zelfs een spelfout ('transmition') en een niet werkend webadres. Ook is het vrij onzinnig om de keuze NTSC (Amerikaans) of PAL (Europees) telkens in beeld te hebben, dat geldt ook voor het geprefereerde tijdformaat (12 of 24 uurs-aanduiding). Ook onhandig is dat het scherm een vaste grootte heeft, je kunt het niet parkeren aan de rand van je scherm terwijl je met een ander programma werkt.

De enige manier om alarm te slaan bij geconstateerde beweging is via e-mail, terwijl juist ook ftp handig is om veel verschillende videobeelden op afstand op te slaan. Opslaan op afstand is noodzakelijk, want mogelijk steelt een dief ook de pc met videobeelden. Met het programma Remote Vision kun je gelijktijdig de beelden van maximaal 4 computers met HomeOne bekijken. Dat is wel weer ideaal als er aan meerdere computers webcams hangen. Met behulp van User Management kan iedere gebruiker zijn eigen gebruikersaccount krijgen om beelden op afstand te bekijken.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer goedkoop
  • slechts één videobron in beeld
  • slordige userinterface
  • zeer beperkte signalering beweging
Hoewel het pakket zeker niet duur is, krijgt u ook weinig waar voor uw geld. Dit pakket is té beperkt om aan te raden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: software, surveillance