abonneren

Duplicate Finder

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sommige dingen zijn onbruikbaar als je er maar één van hebt. Van andere zaken is het overbodig om er meer van te hebben, zoals dubbele mp3's, foto's of films. De kans is groot dat op uw pc bepaalde bestanden dubbel staan. Nu zijn er tools die claimen uw bestanden te ontdubbelen. Duplicate Finder is zo'n tool.

Duplicate Finder ontdubbelt alleen op CRC- en byte-voor-byte-niveau en zoekt dus niet naar tags binnen media en muziekbestanden. Het pakket is eenvoudig in gebruik en heeft alle belangrijke functies. Het toevoegen van mappen om te doorzoeken is eenvoudig en het filteren op bestandstype, datum en andere eigenschappen is mogelijk. Handig hierbij is dat er ook een zoekinterval kan worden opgegeven, zoals bijvoorbeeld het ontdubbelen van alle bestanden gemaakt tussen december 2000 en februari 2001.

Een beetje wazig vinden we echter de optie 'Fuzzy Logic', waarmee de fabrikant bedoelt dat ook bestanden die bijna hetzelfde zijn als hetzelfde worden aangemerkt. Wat de maker bedoelt met 'bijna' blijft helaas volstrekt onduidelijk, zeker als we ook de optie byte-voor-byte aanvinken, wat nou juist een exacte vergelijking zou moeten opleveren. Ook het helpbestand rept met geen woord over deze optie, maar dat bestand is dan ook verouderd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • slimme zoekfunctionaliteit
  • wazige optie 'Fuzzy Logic'
  • verouderd helpbestand
Duplicate Finder heeft een handige zoek-functie en doet op zich zijn werk, hoewel onze totaalindruk van het pakket maar 'Fuzzy' is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: