abonneren

Duplicate File Detective 2.2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sommige dingen zijn onbruikbaar als je er maar één van hebt. Van andere zaken is het overbodig om er meer van te hebben, zoals dubbele mp3's, foto's of films. De kans is groot dat op uw pc bepaalde bestanden dubbel staan. Nu zijn er tools die claimen uw bestanden te ontdubbelen. Duplicate File Detective is zo'n tool.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Duplicate File Detective heeft een zeer uitgebreide gebruikersinterface. Het is een dure maar ook zeer uitgebreide dubbelkiller. Het pakket heeft een uitgebreide maar overzichtelijke gebruikersinterface, waaraan duidelijk veel aandacht is besteed. Gelukkig is ook gedacht aan de gebruiker die het pakket niet dagelijks gebruikt: met een wizard kunt u de meest voorkomende taken uitvoeren.

U kunt een door u aangemaakte ontdubbelingsconfiguratie als een project opslaan, zodat u dit eenvoudig nogmaals uit kunt voeren. Dit kan ook vanaf de commandline. Handig als u bijvoorbeeld elke maand uw foto's wilt ontdubbelen. Het pakket kan de gegenereerde rapporten als xml, csv of html opslaan. Nadelen van het pakket zijn dat het geen gebruikmaakt van de tags in muziek- en fotobestanden, maar enkel checksums toepast om te ontdubbelen. Ook dit pakket gebruikt een intelligente manier om de dubbele bestanden te selecteren: u kunt onder meer de oudste, nieuwste, grootste en kleinste bestanden automatisch laten selecteren. Een handige optie is dat u de gevonden dubbele bestanden niet alleen kunt verplaatsen naar de prullenbak of een backupmap, maar deze ook direct in een gecomprimeerd archief kunt zippen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ruim configureerbaar
  • uitgebreide gebruikersinterface én eenvoudige wizard
  • ontdubbelt niet op tags
Hoewel prijzig, is Duplicate File Detective wel één van de beste ontdubbelprogramma's die u kunt gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: