abonneren

Duplicate Cleaner 1.3

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Sommige dingen zijn onbruikbaar als je er maar één van hebt. Van andere zaken is het overbodig om er meer van te hebben, zoals dubbele mp3's, foto's of films. De kans is groot dat op uw pc bepaalde bestanden dubbel staan. Nu zijn er tools die claimen uw bestanden te ontdubbelen. Duplicate Cleaner is zo'n tool.

Deze ontdubbelaar van het Engelse Digital Volcano is gratis. Dit betekent echter niet dat het pakket minder presteert dan veel andere betaalde versies in deze test. Op sommige vlakken scoort Duplicate Cleaner zelfs beter dan de rest. Zo herkent het pakket naast mp3-bestanden ook wma-, ogg-, ape- en flac-bestanden die ontdubbeld kunnen worden aan de hand van de tags. Helaas doet het pakket het met foto's wat minder: fotobestanden worden niet als zodanig herkend. Ontdubbelingscriteria zijn verder CRC, bestandsdatum, bestandsgrootte en de aanmaakdatum van het bestand.

Er kunnen geen exacte byte-voor-byte vergelijkingen worden gedaan. U kunt de mappen selecteren die u wilt ontdubbelen en een handige 'selection assistant' helpt u met kiezen welke van de dubbele bestanden u het beste kunt wissen. Zo kunt u van gevonden dubbele muziekbestanden precies aangeven welk bestand u wilt houden: het bestand met de hoogste bitrate, met de hoogste sample-frequentie of het grootste bestand. Ook kunt u aangeven of het nieuwste of juist het oudste bestand behouden moet blijven. Ten slotte kunt u aangeven of de bestanden naar de prullenbak of naar een backupmap verplaatst moeten worden of dat de dubbele bestanden door snelkoppelingen vervangen moeten worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • herkent ook mp3-tags
  • herkent veel muziekformaten
  • heeft moeite met fotobestanden
Duplicate Cleaner biedt erg veel voor een gratis pakket.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie