abonneren

Dualpix Exchange

Hercules mikt met de DualPix Exchange op het grote publiek: de webcam is klein, eenvoudig te installeren en vooral goedkoop. Maar is de Exchange zijn geld wel waard?

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het eerste wat ons opvalt aan de DualPix Exchange is dat de webcam lekker klein is, en daarmee makkelijk mee te nemen. Hoewel we in eerste instantie denken met een notebookwebcam van doen te hebben, is het snoer lang genoeg en de clip groot genoeg om de webcam ook aan tft-schermen vast te maken of op crt-monitoren te plaatsen. De Exchange is dus in ieder geval veelzijdig.

Installatie stelt weinig voor. De drivers en software zijn in een handomdraai geïnstalleerd en na het insteken van de webcam kunnen we al meteen aan de slag. Hercules maakt gebruik van een tool genaamd Webcam Station Evolution. In vergelijking met de concurrentie is deze tool nogal karig. Er zijn een paar basisinstellingen aan te passen, er kunnen foto's en filmpjes gemaakt worden, en daar houdt het eigenlijk mee op. Geavanceerde effecten hoeft u niet te verwachten. Wel biedt de webcam de mogelijkheid tot 'travelling zoom', oftewel face tracking, maar deze werkt zo slecht dat we hem onder geen beding aanraden.

Wat opvalt is dat Hercules dapper spreekt over '2 megapixel'-beeld, maar dat het hier om geïnterpoleerd beeld gaat. In werkelijkheid zit er een vga-sensor in de webcam die beelden in 640x480 opslaat. De software maakt hier vrolijk 1280x1024 van, maar dat kan PaintShop Pro ook. De beelden zijn typisch wat we van een vga-webcam verwachten: de kwaliteit is voldoende voor videoconferencing, maar foto's moet u niet willen maken. Hercules heeft niet voor een groothoeklens gekozen, dus er komt niet al te veel in beeld.

De DualPix Exchange heeft een adviesprijs van € 29 en is voor minder inmiddels in de winkel te vinden. Gezien het gebodene is dit een redelijke prijs. Wie een webcam zoekt voor Skype of MSN zal hier zeker geen buil aan vallen, maar gebruikers die wat meer kwaliteit verlangen kunnen beter op zoek naar een écht 2-megapixel-model.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudige installatie
  • Klein
  • Goedkoop
  • VGA-sensor
  • Weinig geavanceerde mogelijkheden
De Hercules DualPix Exchange is een webcam zonder franje. Voor een webcam met vga-sensor levert de Exchange prima kwaliteit en daarmee is dit een goede 'instap'-webcam. Mensen die meer eisen van hun webcam of tieners die van creativiteit houden kunnen beter wat meer uitgeven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webcams

Tags: