abonneren

DriverMax

Producenten brengen geregeld nieuwe versies van drivers en programma's uit. Gelukkig zijn er (gratis) tools die het zoeken – en soms ook het installeren – van updates grotendeels automatiseren. Vandaag bekijken we DriverMax.

DriverMax is gratis, maar vereist wel een registratie om meer mogelijkheden te ontsluiten. Er is ook een commerciële Pro-variant (€ 27,96 voor 1 jaar) die met name het downloaden van drivers vergemakkelijkt en versnelt: de precieze verschillen vindt u op [url]www.drivermax.com/upgrade.htm[/url]. Meteen na installatie indexeert de tool uw drivers, een proces dat hooguit een paar minuten in beslag neemt. Na afloop krijgt u dan in een webpagina per hardwarecomponent een overzicht te zien van de gedetecteerde drivers inclusief versienummer. U ziet ook of er een update voorhanden is, eveneens met versienummer. U hoeft overigens niet zelf aan zo'n updatecontrole te denken: als u de meegeleverde Drivermax Agent installeert, checkt die op gezette tijden welke drivers aan een update toe zijn. De bijhorende update kunt u dan met enkele muisklikken downloaden en vanuit het venster van Drivermax Agent installeren. In de gratis versie bent u wel beperkt tot twee downloads per dag.

Houd er rekening mee dat de drivers uit de gebruikersgemeenschap afkomstig zijn en dat u, bij gebruik van Drivermax Agent, zelf ook akkoord gaat om uw eigen drivers naar die databank te laten uploaden. DriverMax is echter meer dan een updatetool: u kunt er uw eigen drivers ook mee backuppen en, bijvoorbeeld na een herinstallatie van Windows, snel mee terugzetten. Er zit tevens een Rollback driver-functie ingebouwd, zodat bij installatie van een foutieve driver in principe snel naar de vorige versie terug kunt gaan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • rollbackfunctie
  • Drivermax Agent
  • eigen drivers uploaden
Drivermax is erg handig, mits u geen problemen hebt met het delen van uw eigen drivers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: