abonneren

Driver Scanner 2009

Je drivers up-to-date houden is niet bepaald het leukste klusje, maar wat moet, dat moet. Uniblue Driver Scanner neemt u het werk gelukkig uit handen.

Hebt u altijd de meest recente drivers op uw pc staan? Om daar achter te komen, zou u het hele internet moeten afstruinen. Bovendien hebben niet alle hardwarefabrikanten even gebruiksvriendelijke websites. Geen reden om met oude drivers te werken, want met Driver Scanner 2009 van Uniblue is deze klus zo geklaard! Na het opstarten van het programma scant Driver Scanner uw pc om vervolgens uw drivers te vergelijken met de driverversies die Uniblue in zijn database op de servers heeft staan. Als het programma nieuwere versies vindt, kunt u deze downloaden en installeren. Dit standaardproces duurt vaak enkele minuten. Na de scan wordt er per driver aangegeven of er een update voor is. U kunt zelf bepalen welke drivers moeten worden bijgewerkt.

De interface is overzichtelijk, hoewel hier en daar links naar andere producten van Uniblue staan. We vinden het jammer dat er weinig tot geen details worden gegeven over de nieuwste drivers. U hebt alleen de optie deze te downloaden en te installeren of deze te negeren. Ook als het installeren van een driver misgaat, hebt u maar weinig mogelijkheden. U kunt de problematische driver aanmelden of u kunt ervoor kiezen deze driver in het vervolg niet mee te nemen in de scan. De enige andere mogelijkheid is al uw huidige drivers backuppen en in zijn geheel terugzetten.

Driver Scanner houdt uw systeem niet constant in de gaten en heeft ook geen planmogelijkheden. U zult er dus zelf aan moeten denken het programma met enige regelmaat op te starten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel in gebruik
  • bestaande drivers backuppen en herstellen
  • weinig driver informatie
  • geen planmogelijkheden
Driver Scanner is prijzig, maar er zijn weinig andere tools die hetzelfde doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie