abonneren

Driver Detective

Producenten brengen geregeld nieuwe versies van drivers en programma's uit. Gelukkig zijn er (gratis) tools die het zoeken – en soms ook het installeren – van updates grotendeels automatiseren. Vandaag bekijken we Driver Detective.

Bij het opstarten van dit programma kunt u uit drie opties kiezen: u laat Driver Detective eventueel alleen op zoek gaan naar universele drivers, u geeft de voorkeur aan oem-drivers of u verkiest drivers die specifiek op uw moederbord zijn afgestemd – bij deze laatste twee dient u dan goed na te gaan of de juiste machine of moederbord geselecteerd is (desnoods past u dat aan). Op onze testmachines vond Driver Detective het grootste aantal drivers terug, wat ongetwijfeld te maken heeft met de indrukwekkende Drivershq-databank met een geclaimde 20 miljoen drivers. Drivers ophalen en installeren verloopt nagenoeg automatisch, op voorwaarde dat u zich registreert (circa € 22).

Over elke driver kunt u bijkomende informatie opvragen. Driver Detective voorziet tevens in een online backupfunctie: crasht uw systeem ooit, dan kunt u inloggen op bij Drivershq, waarna u de gewenste stuurprogramma's kunt downloaden. Het programma heeft verder een migratiemodule geïntegreerd: u selecteert het gewenste besturingssysteem, waarna EZ Migrator uw systeem naar geïnstalleerde drivers scant en de overeenkomstige versies voor het gevraagde OS downloadt – die kunt u dan naar een opstartbaar medium overzetten. Ook deze functie vereist een registratie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • grote database
  • migratie
  • betaald
Driver Detective gaat, dankzij een indrukwekkende databank, grondig te werk maar is helaas niet gratis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord