Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

DriveImage XML

Niet iedereen heeft een snelle internetverbinding om zijn bestanden in de cloud te zetten, of wil dat niet doen uit privacyoverwegingen. Er is gelukkig ontzettend veel gratis software te vinden waarmee je een veilige backup kunt maken. In PCM 7 testen we zes verschillende tools, met vandaag: DriveImage XML.
Score
80
  • Pluspunten
  • integratie met Windows Schijfbeheer, Taakplanner
  • goede documentatie
  • Minpunten
  • soms verwarrend
  • langzaam

None

DriveImage is dan wel simpel, het doet zijn werk prima. Wel is het programma af en toe verwarrend en langzaam.

DriveImage XML is een relatief simpel image-backupprogramma. Het programma maakt een kopie van een hard schijf en verwerkt deze tot een xml- en een dat-bestand. Uitzonderlijk aan DriveImage is dat het niet zo zeer zelf functies heeft ingebouwd, maar gebruik maakt van andere software die bij de installatie naast het programma wordt geplaatst. Zo maak je gebruik van de Windows Taakplanner om de backup op gezette tijden uit te voeren en kun je Windows Schijfbeheer gebruiken om schijven in partities in te delen. Die verschillende programmaonderdelen zijn best een beetje verwarrend. Ook moet je, wanneer je je met Windows Vista of Windows 7 werkt, het programma uitvoeren als administrator om een backup in te stellen of herstelactie uit te voeren. Daar staat weer tegenover dat de installatie plug and play is en iedere stap voorzien is van uitgebreide uitleg.

Bij het maken van de image-backup valt onder andere op dat het programma lang over de taak doet. Anderzijds kost de backuptaak relatief weinig rekenkracht en hoeft de computer bij een herstelactie niet opnieuw opgestart te worden. Ingepakte backupdata je met DriveImage XML bekijken. Ga daarvoor in het menu naar Browse en het klik op het xml-bestand van de backup. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: Backup

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie